Jump to content

Mik azok a Szent György-vonalak?

2017. 01. 24. 12:46

Ezoterikus tanok szerint a bolygót úgynevezett Szent György-vonalak hálózzák be, ezeket például a kínaiak sárkányvonalaknak, Britanniában Ley-vonalaknak nevezik. Ezen vonalak mentén, különösen pedig kereszteződéseiknél gyógyító energiák összpontosulnak. Magyarországon is találunk belőlük jópárat.

Magyarországon is számos Szent György-vonal fut keresztül. Ezek a helyek energiával töltik fel az oda látogatókat, mind testileg, mind pedig lelkileg. Fölöttük lakni, illetve néhány óránál többet az adott helyen tartózkodni ugyanakkor nem tanácsos, a spirituális szemlélet szerint ugyanis a túl sok energia nem kezelhető.

Az ország legnagyobb energia-csomópontjai állítólag itt találhatók: Pilis, Szentendre, Fertőszentmiklós, Csobánka és Lenti térsége. A külföldiek közül kiemelkedik a Stonehenge és a gízai piramisok – hiszen a régi időkben a templomokat pontosan ezeken a csomópontokban helyezték el. Hívhatjuk ezeket a Föld akupunktúrás pontjainak is – állítólag ezek sehol a világon ilyen sűrűségben nem találhatók meg, mint a Kárpát-medencében.

Energiaparkok Zalában

A Dél-Dunántúl térsége bővelkedik energiaparkokban. A Lenti Termálfürdő és Szent György Energiapark különlegességét az adja, hogy itt a megszokottal ellentétben nem kettő, de három energiavonal találkozik. A jótékonynak mondott sugárzás állítólag olyan erős, hogy egyszerre egy-két óránál többet nem javasolt a parkban tölteni. A parkban kikövezett rész mutatja a Szent György vonalak irányát, és karók jelzik a találkozási pontokat, melyeknél egyszerre 20-30 percig érdemes tartózkodni, majd a testi és lelki egyensúly fokozása érdekében igénybe vehetjük a termálfürdőt is. Tömegre biztosan nem kell számítanunk annak ellenére sem, hogy a komplexum népszerű az osztrák nyugdíjasok körében.

Lenti felé tartva Márokföldön is található egy Energiapark. Az egyhektáros területen alaposan feltérképezett energiaparkot hoztak létre, több mint húsz gyógyító ponton időzhetünk, mindegyik pont más-más szervet, problémát gyógyít. A kihelyezett padokon kedvünkre meditálhatunk, elcsendesedhetünk. A Tündérkert pedig nem más, mint az azonos nevű értékmentő mozgalom egyik állomása: a kihalófélben lévő ősi gyümölcsfajokat igyekeznek itt megmenteni – azokat az almákat, körtéket, szilvákat, melyek nevére már csak nagyszüleink emlékeznek.

A Magyarországon található Szent György-vonalak, ahova érdemes ellátogatni:

  • Majki remeteség
  • Pilisszentkereszttől nyugatra a cisztercita kolostor romja
  • Pilisszentiváni Ördög-szikla
  • Dömös mellett a Vadálló-kő
  • Csodafa kápolna, mely szintén nem messze Dömöstől épült
(Forrás: 12csillagjegy.hu; szabadonebredeok.hu; travelo.hu; femina.hu; kép: google)