Jump to content

Programajánló:Magyarországon tart előadást a híres párkapcsolati szakértő

2017. 03. 29. 16:00

Dr. Gary Chapman, a világszinten elismert párkapcsolati szakértő, az "5 szeretetnyelv" pszichológiai fogalom és könyvsorozat megalkotója, akinek munkássága milliók házasságára volt hatással Magyaroszágon, több helyszínen is, Debrecenben, Pécsett, Szegeden és Budapesten is tart, tartott előadásokat.

Mi az az öt szeretetnyelv?

Az elismerő szavak, a minőségi idő, az ajándékozás, a szívességek és a testi érintés - ez az öt szeretetnyelv, amelyet világszerte ismernek és használnak. Gary Chapman több évtizedes párterápiás tanácsadói tapasztalata alapján mutatja be a szeretet kimutatásának és befogadásának különbözőségeit, az egymás iránti szeretetkifejezés tanulhatóságát, és az ezek indukálta gyökeres változások lehetőségét a kapcsolatokban.

Több okból is komoly jelentőséggel bír ez látogatás, hiszen a távolság miatt Európában ez idáig nem igen volt személyes találkozási lehetőség a szerzővel, az igény viszont óriási, ahogy ezt a szervezés során akár a környező országok visszajelzéseiből is érzékelhettük" – nyilatkozta dr. Herjeczki Kornél, a Harmat Kiadó igazgatója, a Chapman könyvek magyarországi kiadója. Mint fogalmazott: társadalmilag is érzékelhető változásokat hozhat a családok életén keresztül, ha a párok megismerik egymás szeretetnyelvét, és tudatosan alkalmazzák azt a másik iránti figyelem és törődés kifejezésére, amely a tartós és mély szeretetkapcsolat irányába fordíthatja a házasságokat.

Gary Chapman március 30-án, csütörtökön a Szegedi Tudományegyetem Kongresszusi Központjában, 31-én 14 és 18 órai kezdettel a Budapest Kongresszusi Központban tart előadásokat az életre szóló szeretet gyakorlatáról. Március 29-én, szerdán 18 órától pedig az Allée bevásárlóközpont Libri könyvesboltjában találkozhatnak a népszerű család- és párterapeuta íróval az olvasók.

Ki is tulajdonképpen Dr. Gary Chapman?

Párkapcsolati szakértő, házassági tanácsadó, író, Az 5 szeretetnyelv® (Five Love Languages®) pár- és pszichoterápiai fogalom megalkotója.

Saját élettapasztalatai, illetve 35 évnyi lelkipásztori és pártanácsadói működése után jelentette meg Az 5 szeretetnyelv ® sorozat Egymásra hangolva című könyvét. Az első könyv sikerét követően dr. Gary Chapman különleges kiadásokkal bővítette a sorozatot, így igyekezett elérni az egyedülállókat, férfiakat, illetve a kamaszok és kisgyermekek szüleit is. Emellett számos egyéb kötet szerzője.

Dr. Gary Chapman Amerika-szerte tart házassági hétvégéket a segítségre szoruló házaspároknak, emellett egy országos rádióprogramban, A Love Language Minute (A szeretetnyelv percei), és egy szombat reggeli műsorban, a Building Relationships with Dr. Gary Chapman (Kapcsolatépítés Gary Chapman segítségével) házigazdájaként is szerepel.

(Forrás: 12csillagjegy.hu; harmonet.hu; képek: google, harmonet, pixabay.com)