Jump to content

Miért öleljük a fákat?

2017. 09. 30. 09:18


Köztudott, hogy a természet, a vele való kapcsolat jó hatással van testünkre, lelkünkre. Az sem titok, hogy gyógyító energia rejlik a fákban. Van néhány fa, amelyik mindenkire jó hatással van, de nem árt, ha tudod, hogy melyik a “te fád”, vagyis melyik az, amelyik levezetheti a testedből a negatív energiát és feltölthet pozitívval.

A Fa-terápiát már az ókori görögök és rómaiak, a kelták és az indiánok is alkalmazták. Ők úgy tartották, hogy a fáknak szellemük, lelkük van, akik képesek erőt adni, segíteni rajtunk.

A fa-terápia a német származású, természetgyógyászatban jártas Manfred Himmel által vált hivatalossá, aki rájött, hogy a fáknak gyógyító erejük van. A fák földből, vízből, levegőből és napfényből szívnak magukba energiát.

A fa-terápia mindenki számára hatásos, kellemes és egyszerű módszer. Nem kell mást tenned, csak kimenni egy közeli erdőbe, parkba, vagy a kertedbe és megölelned egy szimpatikus, egészséges fát!

A fa-terápiához a legkedvezőbb időszak április és október között van, ennek az az oka, hogy ilyenkor a legerősebb a fák energiatere.

Érdemes heti 2-3 alkalommal meglátogatni a fádat, és az a jó, ha egy-egy ilyen ölelés 10-20 percig tart.

Hogyan kell megölelni a fát?

A fa-ölelés többfél módon is történhet, a lényeg, hogy tested valamelyik része érintkezzen a fával.

A legelterjedtebb mód, hogy a homlokodat, mellkasodat és hasadat nekitámasztod a fa törzsének, és két karoddal átöleled azt (bal kéz van felül). Hunyd le a szemed és lélegezz mélyeket. Lazíts. Figyeld meg, hogy mit érzel a tenyeredben: meleget? csiklandozást? bizsergést? csipkedést? Majd fordulj meg, hogy a nyakad, a gerinced, a hátad és a lábad érintkezzen a törzzsel.

Teheted azt is, hogy leülsz a fa alá, és háttal a törzsének támaszkodva pihensz, meditálsz. Képek, gondolatok és érzelmek törhetnek elő belőled, melyekre érdemes odafigyelni és átgondolni.

Milyen fát öleljünk, melyik fa mire jó? - a folytatásból kiderül.

(Forrás: 12csillagjegy.hu; astronet.hu; azirastukreben.hu)