Jump to content

A szemszínek jelentése I.

2018. 03. 28. 15:46

A szem a lélek tükre” tartja a mondás, szemünk színe megmutatja, hogy milyen is az igazi személyiségünk.

A szemünk színét a benne található festékanyagok mennyisége határozza meg. Ha nincs benne festék, akkor kék, ha kevés festék található benne akkor zöld, ha pedig sok, akkor barna, sötétbarna vagy elvétve fekete.

Minél több melanin van a szivárványhártyában, annál sötétebb a szemünk. A sötét szemű emberek általában kevésbé érzékenyek a fájdalomra, mint a világos szemű társaik.

A kék szemű emberekre legtöbbször a nyugodtság és a türelem a jellemző, szociális beállítódottságuk miatt könnyen teremtenek kapcsolatot embertásaikkal. Mindig őszinteségre törekednek még akkor is, ha ezzel másokat megsérthetnek. Empatikusak, kissé konzervatívak, azonban gyors észjárásúak.  A kék szemű emberek nyitottak a kultúrára és a művészetre, a szexualitást is egyfajta kifinomult és művészi eseményként élik meg.

A zöld szem erős, nagyon határozott személyiséget tükröz, aki mindig maximalizmusra törkeszik. Igazi vezető jellem, erős, akaratos, temperamentumos. Mindig van olyan cél, amit elakar érni, majd ha elérte újabb és újabb célokat tűz ki magának.

Nagyok az elvárásai másokkal szemben, amit ő nyújt másoknak azt viszonzásként el is várja környezetétől. A zöld szemű emberek gyakran nevezhetőek szerencséseknek. Találékonyak és sikeresek az élet minden területén. Szexuális téren gyakran esetlenek, ügyetlenek, de a kezdeti problémák után, ha megtalálják másik felüket könnnyen örök hűséget fogadnak.

(Forrás: 12csillagjegy.co.hu l kép: pixabay.com)