Jump to content

Mert az ölelés igenis fontos!

2018. 03. 28. 15:35

A szeretett személyt átkarolni, megölelni, megszorongatni, nyakába ugrani, karjainkba zárni és a szeretetéből feltöltődni, az egyik legcsodálatosabb érzés, amit másoktól kaphatunk. Az ölelés gyógyít, energiával tölt fel és erőt ad. Hatására a másik pozitív rezgését, pozitív energiáit könnyen magunkba szívhatjuk. 

Továbbá...

Az ölelés erősíti az emberi kapcsolatokat, szorosabbá fűzi a szerelmi és baráti szálakat. Öleléssel ugyanis bárhol és bármikor éreztethetjük a másikkal, hogy fontos nekünk, hogy szeretjük, és a legrosszabb pillanatában is bárhol és bármikor feltölthetjük pozitív energiákkal, elég csak átölelni.

Az ölelés hatására beindul az endorfintermelődés, szervezetünket átjárja a boldogság érzése, valamint felszabadítja az oxitocint, ami hatására csökken a félelemérzet. A szeretett ember karjai között megnyugszik testünk és lelkünk. Az ölelés erősíti a bizalmat, mélyíti az érzelmeket, energiával tölt fel, megnyugvást, békét, boldogságot nyújt számunkra.Egy fárasztó, stresszes, izgalmakkal teli nap után, nincs is jobb, mint egy kiadós ölelés, ugyanis hatására csökken a szervezet kortizolszintje, ezáltal csökken a stressz, a szorongás és a frusztráció. Az ölelés a legjobb természetes gyógymód a stressz csökkentésére.

Mivel szervezetünk megnyugszik a szeretett személy jelenlétében, ölelés hatására ellazulunk, légzésünk lelassul, vérnyomásunk harmonizálódik. Azon túl, hogy lelkünk felszabadul és szárnyal egy-egy szeretetteljes ölelés hatására, mindezek mellett az ölelés az egyik legjobb gyógyszernek is bizonyul.

Egy ölelés olyan, mint egy meglepetés, egy váratlan csoda, ugyanis nem tudhatod, hogy a másik ember életében milyen változásokat indít el. Az ölelés erősíti a szociális kapcsolatokat, fejleszti az érzelem kifejező képességet. Ha valaki képes megölelni a másikat, az nem fél kimutatni az érzéseit. Ennek hatására kölcsönösen pozitív rezgésekkel töltődnek fel, pozitív energiákból tudnak táplálkozni. Az ölelés rosszkedv, depresszió, magány érzése esetén, pillanatok alatt kihúzhatja az embert a legmélyebb gödörből is. Ölelés során a felek kölcsönösen érzik a másik szeretetét, a biztonságot, amit nyújt számukra, a féltést, a törődést, a nyugalmat, a védelmet. Az ölelő ember karja menedéket nyújthat a legrosszabb pillanatokban.

Segít megtalálni a belső egyensúlyunkat, segítségével rátalálunk önmagunkra, érezhetjük, hogy igenis fontosak vagyunk mások számára, megtaláljuk a belső biztonságunkat. Ölelés közben az ember lélegzete lelassul, átadja magát a pillanatnak, a boldogság érzésének. Az ölelés türelemre, odafigyelésre tanít, fontos, hogy éljük meg az ölelés pillanatát, ne csak egy színlelet, gyors, érzelemmentes és kényszerített gesztus legyen. Mindig jöjjön szívből, csak azt öleljük meg, illetve fogadjuk az ölelését, aki tényleg szívünkhöz közelálló, akit szeretünk, aki fontos nekünk, aki társaságában, biztonságban és szeretetben érezhetjük magunkat. Egyes kutatások szerint, napi 15 ölelés lenne szükséges ahhoz, hogy egészségesebb és kiegyensúlyozottabb emberekké váljunk, valamint, hogy szeretetben gazdag, boldog életet élhessünk.

(Forrás: 12csillagjegy.co.hu l kép: pixabay.com)