Jump to content

A Homlok- és a Koronacsakra

2016. 12. 31. 12:05

A csakrákon múlik testi jólétünk, érzelmi egyensúlyunk és szellemi tisztánlátásunk. Cikksorozatunk befejező részében a két utolsó csakra, a Homlok- és a Koronacsakra elhelyezkedését, feladatait, betegségeit vesszük sorra.

Homlokcsakra, vagy más néven a Harmadik szem

Elhelyezkedés: a szemöldökök között
Eleme: nem tartozik hozzá elem, mivel az anyagi síkon túl van már
Belső elválasztású mirigye: agyalapi mirigy
Testrészei: agy, arc, orr
Színe: ibolya
Kövei: azurit, zafír, szodalit, sólyomszem
Illóolaja: jázmin, muskotályzsálya, pacsuli

A harmadik szem fő témája: Mi az életfeladatom?
A homlokcsakra a lélek színhelye. Ez vezérli a meditációt, az elmélkedés irányát, az intuíciót. A harmadik szem magában hordja a hatodik érzék képességét, ezzel olyan dolgokra érzünk rá, amire általában nem szoktunk. A harmadik szem a - hinduizmusra támaszkodva - a fénnyel kapcsolatos. A fényhez való kötődés az emelkedett világokkal való kommunikációt és ennek tudati aspektusát hangsúlyozza ki. Ha nyitva van a harmadik szemed, akkor tovább látsz önmagadnál.

Betegségei: fejfájás, rövidlátás, távollátás, migrén, nátha, tanulási nehézségek, rémálmok

Koronacsakra

Elhelyezkedés: a fejtetőn
Eleme: nincs, mivel nem az anyagi síkhoz tartozik
Belső elválasztású mirigye: tobozmirigy
Testrészei: agy, koponya, szem
Színe: a szivárvány színei, fehér fény
Kövei: ametiszt, hegyikristály, fluorit
Illóolajai: rózsa, lótusz, fenyő

A koronacsakra a csakrarendszer hetedik síkja, ez egyenlő a mi kultúránk „hetedik mennyországával”. Ez a sík a teljes felszabadultság, az abszulut szabadság tudatának az állapota. A koronacsakra síkján túl jutunk a moráli értékeléssel és ítélkezéssel, eljutunk a Paradicsomba, ahol nem szükséges megkülönböztetni a jót és a rosszat. Három alapvető elem itt működik: az univerzális tudat, a fény és az emelkedett tudatú ember. A koronacsakra szintjén már nem félünk, felelősséget vállalunk életünkért és megbízunk az intuícióinkban.

A koronacsakra a legmagasabb tudati szintet szimbolizálja. Ez olyan sík, amelyet nagyon kevés ember képes elérni. Ehhez a síkhoz már nem tartoznak képek, csupán olyan szimbolikák, mint a szentek glóriái.

A koronacsakra szintjén az anyag és a szellem eggyé válik. Így az ember szellemi erejével uralja az anyagot, a saját testét is. Ezzel elérhető, hogy mesterei legyünk saját gondolatainknak

Betegségei: Parkinson-kór, Alzheimer-kór, dementia, skizofrénia, epilepszia, öngyilkossági kísérlet, depresszió

(Forrás: 12csillagjegy.hu; ezoterikus.hu; kép forrása: google)