Jump to content

Lilith mindenkiben ott lakozik!

2017. 05. 21. 07:44

Lilith nem egy gonosz szörnyeteg. Nem egy angyal ugyan, inkább a tipikus „rossz kislány". Lilith egy erős, akaratos, határozott, tekintélyes asszony, aki ma sok nőnek a jelképe. Nem engedi, hogy zsarnokoskodjanak felette, kimondja, amit gondol, nem fél a vitáktól, nem engedi megalázni magát, sem hogy kihasználják. Irányító, vezető személy, aki manapság inkább a szerelem, a szenvedély, a szexualitás, az anyaság és annak védelmező istennője, akihez bármelyik nő fordulhat jó tanácsért, és mágikus segítségért egyaránt. Ő az Igazi Nő, az önmegvalósítás mintaképe, a Végzet Asszonya, a nő sötét, ámde erős oldala.

Lilith, a Fekete Hold lelkünk "sötét" oldalát jelképezi: ide tatoznak a tudatalattiba szorított érzelmek és késztetések, de a hatalmi játszmáinkat és a párkapcsolatban betöltött szerepünket is ez határozza meg.

Fontos, hogy tisztában legyünk a bennünk munkálkodó negatív energiákkal, hiszen csak így tudunk felülemelkedni rajtuk, illetve a saját hasznunkra fordítani azokat.

Kos Fekete Hold
Komoly vadászszenvedély jellemzi. Kényszeresen keresi a kihívásokat, majd amikor célt ér, szinte azonnal odébbáll. Ha nem talál szellemi vagy fizikai kihívást, párkapcsolati szinten éli ki a vadászösztönét. Az érzéketlen viselkedés hátterében az elhagyatottságtól való félelem húzódik meg – annyira retteg attól, hogy elveszíti a társát, hogy inkább elébe megy a dolgoknak, és ő hagyja el a partnerét. Ha ugyanis engedné felszínre törni az érzelmeit, hamar felébredne erős kötődési ösztöne, ami szerinte túl sérülékennyé tenné.

Bika Fekete Hold
Az érzékiség kényelme és függősége jellemzi – a végletekig ragaszkodik ahhoz, aki az örömöket biztosítja számára, és mindenáron birtokolni akarja az illetőt. Hálája jeléül elkényezteti ugyan a párját, ám közben a szabadságától is megfosztja a másikat. Nem tűri azt sem, ha kedvese teljes érzelmi elkötelezettsége mellett is szeretné megőrizni a szuverenitását. Ha párja nem hajlandó belenyugodni a rabszolgaságba, fokozatosan elhidegül tőle, és új társ után néz.

Ikrek Fekete Hold
Állandó racionalizálási kényszer jellemzi. Nem veszi észre, hogy amíg mindent az objektívnek tűnő szempontok alapján méricskél, nem láthatja meg a nagyobb összefüggéseket. Az abszolút igazságot kutatja – amikor kiábrándulás követi a próbálkozását, rögtön más úton indul el, így állandóan váltogatja az álláspontját. A szerelemben is ugyanígy működik: kezdeti rajongását hirtelen hideg elutasítás váltja fel, aminek általában valamilyen számára racionálisnak tűnő meggondolás az oka.

Rák Fekete Hold
Hatalmi játszmái az örök gyermekség fenntartására irányulnak. Tettetett gyengeségével kiprovokálja másokból a gondoskodási hajlamot – ennek hátterében az anyakomplexus áll. Emiatt felnőttkorában is sóvárog a gyermeki létre, és a párjától is folytonos dédelgetést vár el. Mivel ezt, ha amúgy egészséges és tettre kész lenne, nem kapná meg, inkább felvállalja a tartós testi-lelki gyengeség állapotát, hiszen ezzel érzelmileg sikeresen zsarolhatja a partnerét.

Oroszlán Fekete Hold
Uralkodói nagylelkűség és a gondoskodás vágya jellemzi. Ám a szívélyesség álarca mögött a bekebelezés vágya rejlik – gondoskodásának célja, hogy birtokolja az illetőt, akit apró figyelmességeivel és kedves gesztusaival akaratlanul is függőségbe kényszerít. Ha párja képes az ellenállásra, azaz nem adja fel teljesen önmagát, a hűvös távolságtartás fegyverével próbálja visszaszerezni csodálóját.

Szűz Fekete Hold
Mazochista alkat, aki az alárendeltségből nyeri az energiáit. Éppen ezért – természetesen tudat alatt – mindig kiprovokálja mások agresszív hatalomgyakorlását és elnyomását. Túlzott ragaszkodásával eleinte csak enyhe ellenreakciót vált ki a másikból, ám mivel ezután sem változtat a viselkedésén, a partner végül kimutatja a dühét, amitől a Szűz Fekete Holddal rendelkező személy végre megnyugszik. Ám ha a párja nem reagál a próbálkozásaira, és továbbra is egyenrangú félként kezeli őt, akkor előbb vagy utóbb, de kiábrándul belőle, illetve gyakran ő maga veszi át az „agresszív” fél szerepét.

Mérleg Fekete Hold
A saját kényelme a legfontosabb számára – mindenki mást csak eszköznek tekint ehhez. Úgy érzi, neki minden jár, és elvárja, hogy kiszolgálják. Ha ez teljesül, akkor duruzsolóan kedves tud lenni, azonnal haragra gerjed azonban, ha tőle várnak el valamit. Ilyenkor követelőzővé, sőt, akár erőszakossá is válhat. A párkapcsolat is csak addig fontos számára, amíg partnere biztosítja mindazt, amire vágyik. Ha viszont valami nem úgy alakul, mint szeretné, azonnal továbbáll...

Skorpió Fekete Hold
Tökéletes függésre kényszerít másokat. Erős kisugárzásával és azzal, hogy nem válogat az eszközökben, könnyedén eléri
a célját. Bár nagyon erős és határozott, gyakran elesettnek tünteti fel magát, hogy lefegyverezze a másikat. Az ellenállás csak még nagyobb elszántságot vált ki belőle.

Nyilas Fekete Hold
A saját szándékait sosem fedi fel, de a többi emberen rögtön keresztüllát. Ért ahhoz, hogy mindig a másik szája íze szerint beszéljen, úgy ferdítse a valóságot, hogy az a másiknak megfeleljen. Olyannyira beleéli magát abba, amit éppen előad, hogy el is hiszi azt. A szerelemben szép szavakkal hódít, majd ha már nincs szüksége a párjára, hagyja kijózanodni.

Bak Fekete Hold
Úgy hiszi, az életben mindenfelől komoly veszélyek leselkednek rá. Emiatt szorong, és állandóan védekező pozícióban van, így aztán gyakran valóban bevonzza a negatív eseményeket...Az önsorsrontás is jellemző lehet rá, ilyenkor áldozatnak, bűnbaknak állítja be magát. Félelmeit a partnerére is ráragasztja, aki idővel vagy ugyanolyan szorongóvá válik – vagy elmenekül.

Vízöntő Fekete Hold
Hűvös távolságtartás és hidegfejű tisztánlátás jellemzi. Mivel falat emel mások és önmaga közé, nem eshet bántódása, ám ennek a védelemnek az az ára, hogy a saját lelkét is börtönbe zárja. Nincsenek illúziói, viszont így az önfeledt örömöt sem élheti át. Partnerével szemben is bizalmatlan a „Jégkirálynő”, sosem engedi magához igazán közel a másikat.

Halak Fekete Hold
Naiv optimizmus jellemzi. Nem látja át a tettei következményeit, így félelem nélkül halad előre, nem számolva a veszélyekkel. Mivel partneréért is elvakultan rajong, nem ismeri ki igazán az illetőt, így aztán gyakran nyúl mellé a kedveskedésével. Tudattalanul mazochista alkat, aki oda nem illő dolgaival gyakran kivívja a párja haragját.

(Forrás: 12csillagjegy.hu; astronet.hu; noiportal.hu; kép: pixabay.com)