Jump to content

A misztikus harmadik szem és annak működése - 1. rész

2017. 06. 09. 10:14

A harmadik szem egy misztikus metafizikai és ezoterikus fogalom utalva arra a láthatatlan szemre, amely a nem fizikai érzékelésért felelős. Elsősorban a hindu és buddhista irodalomban, a teozófiában, a New Age irányzatban és az ezoterikus irodalomban fellelhető fogalom.

A harmadik szem a kundalini-jógában a hét csakra közül a hatodik. Ezentúl számos keleti gyakorlat és harcművészet (zen, csikung, aikidó stb.) összpontosít a meditációjában a harmadik szemre.

A leírások alapján a homlok közepén, a szemöldökvonal felett helyezkedik el és a magasabb tudatossággal áll kapcsolatban. Néha a tobozmiriggyel hozzák kapcsolatba.

A tobozmirigy valódi tevékenységét még csak napjainkban kezdi felfedezni az orvostudomány, hosszú időn keresztül sötétben tapogatóztak funkcióját illetőleg a kutatók. A tobozmirigy eltávolítása után azonban nem volt életképes az egyén.

Az okkultisták alapján a pszichikus és paranormális erők kapuja. E szerint megnyitásával gyakran jár együtt a tisztánlátás, a (vallási) víziók, a jövő ismerete, a testen kívüli élmények stb. Rajta keresztül kapcsolódik az egyén tudata a fenti világhoz, az intuícióhoz, rajta keresztül áramlik be az információ a magasabb rendű világból. Azok az emberek, akik spirituálisan fejlettek, és képesek a harmadik szemüket használni, a történelemben úgy is ismertek voltak, mint látók, vagy a vallásokban mint risik vagy próféták.

A harmadikszemes látás egy olyan készség, amely időtől és tértől független, múltban, jövőben és helytől függetlenül is alkalmazható. Ezt a bizonyos készséget nevezi a köznyelv hatodik érzéknek, vagy a másik oldal, a spiritiszta oldal, ezt nevezi az Akasha krónikában való olvasás képességének, ez maga az intuitív készség felidézése.

A harmadik szem látásnak három fázisa, lépcsője van:

Alapfokú látás: foltok, színek látása. A betegséget képes behatárolni, az illető személy ottlététől függetlenül. Információt is tud szerezni, de ez nem minden esetben sikerül.

Középfokú látás: ezzel a tudással egyre több ember rendelkezik. Ez a látás fokozatosan alakul ki. Ezen látók közel olyan képességekkel rendelkeznek mint a ,,tisztán látók". Tisztán látják a szerveket, esetleg részletezni tudják, és már le tudnak informálni néhány dolgot.

Tisztán látás: csak kevés ember rendelkezik ezzel. A harmadik szem látást ne tévesszük össze a látomásokkal és az aura látással! Az aura látás egyik foka a harmadik szem látásnak.

Minden embernek van harmadik szeme, ez egészen kicsi korban működik is. A kisbabák lehetőséget kapnak arra, hogy lássanak. Mindenki tiszta lappal indul. Ez a képesség 3-4 éves korig tart, de van olyan kisgyermek, akinek megmarad a látóképessége.

A harmadik szem egyes esetekben már az anyaméhben is működik. A magzatnál kb. 6 hónapos koráig fejlődik ki a harmadik szem. Ezt külső tapasztalat szerzésre használják fel a babák, akik a Teremtő Atyával kapcsolatban vannak. Ő felméri a helyzetet, hogy a szülők megérdemlik- őt. Ha igen, akkor megszületik, ha pedig nem akkor lelkét felhívják (eltanácsolják), és a kisbaba meghal. Ez bármikor megtörténhet a szülésig.

Folytatjuk.

(Forrás: 12csillagjegy.hu; wikipedia.hu; harmonet.hu; képek: google)