Jump to content

3 jótékony hatású ásvány

2017. 06. 22. 09:28

Az ember a történelem kezdete óta vonzódik a szép kövekhez, melyekből nemcsak használati tárgyakat készített, hanem egyes drágakövek és féldrágakövek a hatalom jelképeivé is váltak.

Az ásványokat a test és a szellem egészségének megőrzése vagy helyreállítása szolgálatában már több ezer éve bevetik. A gyógyító hatást a terápia művelői annak tulajdonítják, hogy a kristályok bizonyos energiamezővel, és így egyfajta kisugárzással rendelkeznek, mellyel meg tudják változtatni az élőlények belső energiaáramlását.

A különböző kristályoknak, ásványoknak és féldrágaköveknek más és más kisugárzása van, azonban a most felsorolt három gyógyító kő olyan sokoldalú és általános módon fejti ki jótékony hatását, hogy tulajdonképpen minden háztartásban helyük lenne.

Hegyikristály, a szeretet köve

Szinte bármire használható: pozitív gondolkodásra hangol, segít a személyiségfejlesztésben, tisztítja az ártó gondolatoktól az elmét és felszabadít a stressz alól. Energiablokkokat old, érzékennyé tesz más emberek irányába és megmutatja a legegyszerűbb utat a problémamegoldásban. Acélozza az immunrendszert, összehangolja a két agyfélteke működését, tisztítja a vért, valamint általános gyulladáscsökkentő és fájdalomcsillapító hatással bír. Ha ez még nem lenne elég, a tisztaság és szeretet köve minden más ásvány energiáját és hatását felerősíti.

Gránát, a biztonság és az erő köve

A gránát számtalan színárnyalatban előfordulhat a mélyvöröstől az opálos sárgáig, de léteznek barna, fekete, lime és ibolya színű gránát féldrágakövek is. A legősibb gyógyító ásványok egyikeként erősíti a testet és a szellemet, az önbizalomhiány és a nagyképűség között segít megtalálni a helyes önértékelést, kiegyensúlyozza a vérnyomást és hatékony ellenszere a depressziónak vagy alvászavarnak.

Rózsakvarc, a szerelem és a vonzás köve

A rózsakvarc a nemi szervek védelmezője, serkenti a termékenységet, harmonizálja a mozgást és növeli az egyensúlyérzéket. Érzelmi életünkre a szépérzék és a romantika iránti igény fokozásával, a megbocsátás és az elfogadás könnyítésével hat gyógyírként. Segítséget nyújt a hétköznapi pénzügyek kedvező alakulásában: tarts a zsebedben, a táskádban vagy a nyakadban egy rózsakvarc követ, és működni kezd a vonzás törvénye mind anyagi, mind kapcsolatépítés terén.

(Forrás: 12csillagjegy.hu; life.hu; kép: google)