Jump to content

Néhány szóban a tenyérjóslásról

2017. 07. 14. 07:13

A modern tenyérjóslás története a roma és indiai jövendőmondókig vezethető vissza, de a jelenkor tenyérjósai az ősi hagyományos módszereket pszichológiával, gyógyítással és más jóslási formákkal is keverik.

A tenyérjóslás, vagy kiromantia az egyén jellemzése és a jövő előrejelzése a tenyér elemzésével és tanulmányozásával, amely kézolvasásként és tenyérolvasásként is ismert. A jóslásnak ez a fajtája az egész Földön elterjedt, számos kulturális különbséggel. Azokat, akik a tenyérjóslást végzik, kiromanta, gyakrabban viszont tenyérjós, kézolvasó és tenyérolvasó néven emlegetik. A tenyérolvasás tudományát széles körben áltudománynak tekintik.

A modern tenyérjóslás története a roma és indiai jövendőmondókig vezethető vissza, de a jelenkor tenyérjósai az ősi hagyományos módszereket pszichológiával, gyógyítással és más jóslási formákkal is keverik.

Módszerek

A kézolvasás egy adott személy egyéniségének és jövője meghatározásának gyakorlati alkalmazásából áll, amely a tenyér olvasásával történik. A tenyéren található különféle vonalak és dombok a tenyérjósok szerint más és más jelentéssel rendelkeznek relatív méretük, minőségük, erősségük és metszéspontjaik alapján. Néhány nép szokásai szerint, a tenyérolvasók az ujjakat, ujjvégeket, körmöket, a tenyér alakját és színét, valamint a kéz hajlékonyságát is vizsgálják.

A jósok az olvasást általában a személy domináns kezével kezdik. A hagyomány szerint a másik kéz az előző életről, a karmáról és az öröklött tulajdonságokról ad információkat.

A hagyományos tenyérjóslás alap szerkezete a görög mitológiából származik. A tenyér és az ujjak különféle területei egy istenhez vagy istennőhöz köthetők, és ezek a személy adott témához való kapcsolatát jellemzik.

Az emberi tenyér főbb vonalai:

1. Életvonal,
2. Fejvonal,
3. Szívvonal,
4. Vénusz öve,
5. Nap-vonal,
6. Merkúr-vonal,
7. Sorsvonal.

Kézformák

Attól függően, hogy a tenyérjóslás milyen formáját alkalmazzák, és hogy az olvasás milyen típusát használják, a kézolvasók több fajta kezet különböztetnek meg, a kéz formája, hajlékonysága, az ujjak, az ujjvégek, a tenyér, a bőr színe, a tenyér és az ujjak mérete szerint. A legtöbb tenyérjós iskolában a kezeket négy nagy csoportra oszthatjuk, amelyek a négy alapelemből származnak. Úgy gondolják, hogy a kézforma alapján az egyén a négy alapelemnek megfelelő tulajdonságokat visel. A négy típus a következő:

  • a Föld – Jellemzője a széles, négyzet alakú tenyér és a rövid ujjak.
  • a Levegő – Jellemzője a négyzet alakú, vékony tenyér és a hosszú ujjak, valamint a rugalmasság.
  • a Tűz – Jellemzője a téglalap alakú tenyér és a rövid ujjak.
  • a Víz – Jellemzője a téglalap alakú tenyér és a hosszú ujjak.
(Forrás: 12csillagjegy.hu; wikipedia; kép: wikipedia, pixabay.com)