Jump to content

Milyen kisdiákok az egyes jegyek szülöttei? 1. rész

2017. 07. 27. 15:00

Szentségtörés a nyár derekán az iskolakezdésre gondolni, de hamarosan készülni kell az új tanévre. Néhány szülő számára ez jó hír, de sokaknak fejtörést okoz. Hogyan segítsük a gyermek beilleszkedését, tanulását? Az asztrológia segítségünkre lehet.

KOS

A Kos gyerekek folyton versengenek, ezért elengedhetetlen számukra a sport, amely nem csak önfegyelemre nevel, de a gyerek energiáit is leköti. Mivel nemcsak testnevelés van az iskolában, a többi órán nem könnyű lekötni a figyelmüket. Fontos, hogy a tanítók olyan feladatokat adjanak nekik, amik kihívást jelent a számukra.  Ha úgy érzik, hogy valahol nem ismerik el a képességeiket, még inkább erőlködnek. A szülő feladata, hogy megértse a gyerek a „többet ésszel, mint erővel” elvet.  

BIKA

A kényelmes Bika gyerekeket nem tanácsos siettetni, mert attól csak elkedvtelenednek, begubóznak és teljes semmittevésbe süllyedhetnek. Nehéz őket kimozdítani, és bármire rávenni. Legyünk velük türelmesek, ne erőltessünk semmit. Kevességgel, szeretettel rá lehet venni őket néhány feladat elvégzésére. Mivel a bikák alapvetően gondoskodó természetűek, jó ötlet lehet egy háziállat beszerzése. De csak olyan állat jöhet szóba, amit lehet simogatni, ölelgetni. Az állattal kapcsolatos teendőket nyugodtan rájuk lehet bízni, mert lelkiismeretesen fogják gondozni. A szülő figyeljen arra, hogy mivel a bika gyerek imádnak enni, de mozogni kevésbé, már gyerekkorban jelentkezhet az elhízás problémája. 

IKREK

Az Ikrek gyerek íváncsi és gyors felfogású, kissé szétszórt, de képesek egyszerre több dologra figyelni. A cserfesség miatt gyakran mondják rájuk, hogy hiperaktívak, elevenségükkel sokszor a felnőttek „idegeire mennek”. Rendkívűl jó képességűek, ami fordítható „hülyeségekre”, de tanulásra is. Nem tudnak magolni, és csak azt tanulják szívesen és könnyen, ami érdekli őket.

RÁK

A Rák gyerekek nagyon önbizalomhiányosak, folyamatos megerősítésre és biztatásra van szükségük. Szükségük van sikerélményekre, hogy elhiggyék ők is ügyesek, okosak és szerethetőek. Nagyon érzékenyek, nem szeretnek egyedül lenni, különösen a sötéttől és az elhagyatottságtól félhetnek. A Rák gyerekek könnyen befolyásolhatók. A szülő feladata, hogy elérje nála, hogy inkább a felnőttek szavára adjon és ne a társai véleménye legyen a mérvadó.

OROSZLÁN

Az Oroszlán diákok életvidámak és büszkék. Tilos megszégyeníteni őket a társaik előtt, mert ezzel olyan mély sebet ütnek a felnőttek, ami életük végéig blokkolhatja őket. A szülő és a tanító tekintse az oroszlán gyereket partnernek, és így próblja őt terelgetni, tanítani. Szeretnek segíteni gyengébb társukon, ezt a tulajdonságukat tanácsos a nevelésük során felhasználni. A felnőttekhez hasonlóan az Oroszlán gyerekek is szeretnek a középpontban lenni. A figyelem a szeretetnyelvük. Ha bármikor bármit mesélnek, muszáj rájuk figyelni.

SZŰZ

A Szűz gyerekek szülei elégedettek lehetnek, hisz az összes csillagjegy közül ők a legpedánsabbak és legszorgalmasabbak. Szeretik a rendszert az életükben, így  nyugodtan meg lehet bízni őket iskola után hasznos dolgokkal. Ha azt érzik, hogy fontosak, jobban teljesítenek mindenhol. Kissé kényesek a higiéniára és a szagokra. A Szűz gyerekek kicsit lassúak, és nem túl élénk a fantáziájuk. A „jó munkához idő kell” mondás pont róluk szól. Szeretnek precízen, a részletekre ügyelve tevékenykedni, sokszor elvesznek a részletekben és ebből adódik a lassúságuk

(Forrás: 12csillagjegy.hu; nlcafe.hu; kép: pixabay.com)