Jump to content

Milyen tevékenység kapcsol ki téged? Születésed napja elárulja

2017. 01. 11. 12:46

A munka mellett mindenkinek kell, hogy legyen olyan hobbija, amely kiszakítja a hétköznapi mókuskerékből. Sokszor panaszkodunk, hogy nincs időnk semmire, és örülünk, ha este bezuhanunk az ágyba. Egy pihentető alvás mellett azonban időnként az aktív tevékenységek is hozzásegíthetnek ahhoz, hogy megtaláljuk a lelki békénket. Téged mi nyugtat meg teljesen? A horoszkópod elárulja.

Kos

A Kos intenzív, energikus jegy, hozzá mindenképp olyan szabadidős tevékenységek passzolnak, melyek közben az adrenalin szint erősen megemelkedik. Mivel igen feszült jegy, elsődlegesen fontos, hogy rendszeresen kiengedje a gőzt, akár sport, vagy bármilyen hobbi tevékenység által. Mivel állandóan hajtja egy belső versengő erő, a terep rally, a gyorsulási motor versenyek neki való kikapcsolódási formák, de bármilyen küzdősport is passzol hozzá, ahol összemérheti az erejét a többiekkel. Ha extrém hobbira vágyik, akkor a Kos esetében a tűz elem erős hatása miatt a tűztánc, vagy tűz zsonglőrködés is jó ötletnek bizonyul.

Bika

A Bikát tminden olyan dolog leköti, aminek köze van a szépséghez, legyen az képzőművészet, vagy lakberendezés, érzékisége pedig az illatok és ízek felé tereli figyelmét. A főzés igazi mámort jelenthet a számára. Föld jegy lévén szívesen dolgozik különféle anyagokkal, szívesen szab-varr, készít ékszereket, vagy agyag edényeket, de a gyöngyfűzés is teljesen kikapcsolja. A Bikához kapcsolt érzék még az éneklés. Érdemes lenne rendszeresen énekelnie akár kareoké esteken, mert akkor teljesen felszabadulnak a gátlásai. A közös zenélés az egyik legjobb választás a Bika számára.

Ikrek

Az Ikrek egy kommunikatív, izgága, és intellektuális jegy. Mivel folyton jön-megy, a hozzá passzoló egyik hobbi a távgyaloglás, kerékpározás lehet, ahol kiélheti krónikus kilométer hiányát. Mivel nem csak fizikailag nyughatatlan, hanem az elméje is állandóan pörög, olyan hobbik is jók, melyek lekötik a figyelmét, illetve megdolgoztatják szellemi képességeit. A sakk például egy olyan tevékenység, ami folyamatos figyelmet és jó kombinatorikai készségeket követel.

Rák

A Rák egy gondoskodó jegy, akinek az jelent kikapcsolódást, ha másokkal törődhet. Mivel kedvencei a gyerekek, jó kikapcsolódás számára kisgyerekekre való vigyázás. Imád velük játszani, és a gyerekek is szeretik. Mivel nagyon szereti az otthonát, ezért olyan tevékenységekben is kiélheti magát, mint kézimunka, főzés, szobanövények. Ha kertes házban lakik, akkor a kert gondos megtervezése, rendezgetése és gondozása is nagy örömet okoz a számára.

Oroszlán

Az Oroszlán a szíve mélyén egy nagy színész. Ennek megfelelően odavan a színházi légkörért, a színészek játékáért, a díszletekért, jelmezekért. A színházon kívül szeret mindenféle rendezvényen is részt venni és reprezentálni, legyen szó egy premierről, egy divatbemutatóról, vagy egy fogadásról. Erős benne a szereplési vágy, ezért előfordulhat, hogy „stand up comedy” esteken mutatja meg tehetségét. Sportok közül az ő esetében csakis az elit sportok jöhetnek szóba, mint golf és tenisz.

Szűz

A Szűz egy rendkívül pedáns és precíz jegy. Jó megfigyelő. Éppen ezért az olyan finommechanikai vagy precíziós elfoglaltságok, mint óraszerelés, hangszerkészítés, műszaki rajzok készítése jó kikapcsolódási formák lehetnek a számára. Szabadidejében szívesen restaurál akár régi bútorokat, festményeket. A Szűz otthon és a kertben is szívesen elszöszmötöl, szinte hobbiszerűen űzi a takarítást is. Sportok közül az olyan testmozgások jöhetnek szóba, melyek tudományosan megalapozottan kidolgozott edzésformák, mint a jóga, pilates, vagy body art.

Mérleg

Elsősorban a szép ruhák és ékszerek érdeklik, ezért bármilyen divathoz kapcsolódó hobbi szóba jöhet, ahol kiélheti kreativitását. A Mérleg művészetkedvelő is, ezért mindenképp jó kikapcsolódást nyújthat számára a művészeti kiállítások látogatása. A képek, a színek teljesen magával ragadják, még az is lehet, hogy ihletet, és kedvet kap a festéshez. A másik számára tökéletes hobbi a tánc. Elegáns mozgása, és jó ritmusérzéke révén jó táncos válhat belőle, bármilyen stílust is választ.

Skorpió

Analitikus elméje, szenvedélyes személyisége miatt lelke állandó belső harcok színtere. Mivel a kíméletlenségig kitartó, passzolnak hozzá a különleges kitartást és fegyelmet igénylő sportok, mint a maratoni futás. A szabadidős tevékenységnek számára katartikus erejűnek kell lennie, ezért hatnak rá a pszichológiai, misztikus, és kémfilmek, regények. A lelkében élő mély érzelmeket és vágyait filmnézés vagy olvasás közben szabadon kiélheti. A tantra jóga is neki való, ami egy elég misztikus és erotikus ága a jógának ahhoz, hogy a Skorpió érdeklődését felkeltse.

Nyilas

A Nyilas távlatokban gondolkodó, a távolba vágyó lelkéhez egyértelműen az utazgatás passzol a legjobban. Nem elindulni, nem megérkezni, hanem úton lenni. Ekkor élnek energiái, út közben töltődik fel. A sebességet ő is szereti, ezért a száguldozás, lovas vágta kedvére való lehet. Olyan sportok valók neki, melyek közben mozog, siklik, repül. A síelés, a siklóernyőzés, a görkorcsolyázás, biciklizés, wake bord, vízisíelés, mind-mind feltöltik energiával a Nyilas szülöttet.

Bak

A Bak egy komoly és kitartó jegy, akihez csakis olyan hobbi passzol, ami méltó hozzá. A természetjárás közel áll a szívéhez, mert egyrészt egészséges, lehet közben gyönyörködni a táj szépségében, és nem utolsó sorban kihívásokat jelentő terepeken még próbára is teheti erejét. A sziklamászás, gleccsermászás már kissé veszélyesek, - amit a föld jegyű Bak kerül,- mégis a Bakhoz illőek, mert nem hétköznapi koncentrációra és fegyelemre van szükség művelésükhöz. Szívesen vesz részt teljesítmény túrákon is.

Vízöntő

A Vízöntő vonzódik a különféle videó játékokhoz, a sci-fi filmekhez, mert teljesen magával ragadja őt a futurisztikus képi megjelenítés. Alapvetően minden vonzza, ami a földönkívüliekkel kapcsolatos. Jó kikapcsolódási forma számára a sárkányrepülés vagy siklóernyőzés is, amikor szintén kirepítheti magát a szürke hétköznapok világából. Különös lelkiállapotaihoz még az abszurd színház, a cirkusz, az avantgarde művészet áll közel.

Halak

A finom lelkű érzékeny Halak számára az egyik legjobb kikapcsolódási mód a meditálás. Álmodozó, ábrándos lelke szeret a lélek belső tájaira utazni, melyhez a legkézenfekvőbb út a meditáció. A Halakhoz víz jegy lévén mindenféle vízzel kapcsolatos tevékenység is passzol. Az úszás is kikapcsolja, de mind közül talán a horgászás passzol hozzá legjobban. Számára nem az aktív tevékenységek, hanem a nyugodt kikapcsolódási formák illenek. Mivel igen kreatív jegy, a művészi alkotás is ajánlott a számára. Például a mandalafestés tökéletes választás, mert egyszerre misztikus és művészi tevékenység, amely akár egy meditációval is felér.

(Forrás: 12csillagjegy.hu; kép: FreeDigitalPhotos.net)