Jump to content

Hogy szolgál az egészségünk 2017-ben? 1. rész

2017. 01. 14. 21:10


Idén mindennél fontosabb lesz a kitartás és a hit ereje, ami az egészséget illeti. Ez az év olyan lesz számunkra mint egy homeopátiás szer: szelíden, lassan gyógyít, mind fizikálisan, mind lelkileg. Nézzük sorban, hogy melyik jegy mire számíthat 2017-ben!

Kos

2017. február 18. és március 19. között a Kosoknak nagyon kell vigyázniuk az egészségüket, mert ha ebben az időszakban megbetegszenek, akkor lassú felépüléssel kell számolniuk. Emiatt hosszabb időre kieshetnek a munkából vagy tanulásból, és olyan hátrányba kerülnek, aminek a ledolgozása hónapokba is telhet. TEhát jobb megelőzni a bajt és vitaminokkal, sok zöldséggel gyümölccsel felturbózni a szervezetüket. Július 26. és október 21. között nem a meghűlés, hanem az emésztés gyengítheti le őket. Ügyeljenek arra, hogy mit és mennyit esznek!

Bika

2017. március 13. és június 5. között kisebb sérüléssel, rovarcsípéssel, szúrással vagy vágással számoljanak a Bikák. Nem nagy ügy, de a Jupiterrel szembekerülve elmérgesedhet a seb. A Bika-szülötteknek nem szabad félvállról venniük még a látszólag aprónak tűnő sérüléseket sem, mert súlyosabb szövődmény alakulhat ki. Jupiter jóindulatú bolygó, vagyis happy end lesz. Június 17. és július 2. között balesetveszélyt jelez egy feszült Mars–Jupiter-fényszög. Ez különösen akkor veszélyes, ha sietnek, kapkodnak, idegesek. Tehát egyszerű az ellenszer: ne rohanjanak! Inkább késsenek el, semmint, hogy ne érjenek oda! Ha ezt szem előtt tartják, megúszhatják.

Ikrek

2017-ben Jupiter, a Nagy szerencse bolygója vigyáz az Ikrek-szülöttekre. De ezzel nem szabad visszaélniük. Vénusz, a Kis szerencse bolygója július 5. és 30. között szintén védelmet jelez, de az édesség utáni vágyat is. Tehtá ebben az időszakban csak csínnyán az édességel. Ha nem is cukorbetegség, de a vércukorszint ingadozása gondot okozhat. Október 10-től Jupiter „leveszi a kezét” az Ikrekről, és az egészségmegőrzés tudatosságában vizsgáztatja őket. Kritikus területek: máj, elhízás, hormonháztartás, nemi szervek.

Rák

2017-ben a Rák-szülötteknél kiújulhat egy olyan betegség, amiből már gyógyultnak hitték magukat. A legkritikusabb időszak április 6. és augusztus 24. között lesz.  Ezt Szaturnusz mutatja, ami a komolyság és a felelősségvállalás bolygója. Szóval ha komolyan veszik, és a végére járnak a dolognak, akkor jól végződhet. Figyeljék testük jelzéseit. Május 11. és június 18. között ideggyengeség, tüdőbetegség vagy mozgásszervi bajok adódhatnak. Ezeket nem szabad félvállról venniük, de nem szabad pánikba esniük sem. Keressenek olyan orvost, akiben megbíznak!

Oroszlán

Az Oroszlánoknak 2017-ben az ízületeikre és a gyomrukra kell vigyázniuk. Akár fiatalok, akár idősebbek, legyenek óvatosak! A legveszélyesebb időszak június 4. és július 21. között látszik. Ezen belül is a június 22. és július 13. közötti intervallum lesz a leghúzósabb. Jobban teszik, ha étkezés közben nem telefonálnak, nem számítógépeznek és nem idegeskednek. Ezek mind egészségkárosítóak, mert szó szerint megeszik a rossz rezgéseket, amik kikezdik a gyomorfalat. Ez akár gyomorfekélyhez is vezethet. Év végén a Szaturnusz erőt és fegyelmet hoz a következő 3 évre.

Szűz

A Szűz-szülötteknek egyetlen "ellenségük" lesz az idén: a kánikula okozhat csak gondot. A bolygók azt mutatják, hogy július 6. és szeptember 4. között lesz a legelviselhetetlenebb a hőség. De egészen szeptember 19-ig kerülniük kell a tűző napot, nehogy napszúrást kapjanak. Igyanak sok vizet, használjanak napvédőt és  ne feledjék a fejfedőt, használjanak esernyőt, kerüljék a déli napot, válasszák az árnyékos helyeket. Ezen kívül semmilyen egészségügyi probléma nem fenyegeti a Szüzeket. Csak annyi a dolguk, hogy jó kondícióban tartsák a testüket, a lelküket és a szellemüket…

Folytatjuk.

(Forrás: 12csillagjegy.hu; nlcafe.hu; kép: FreeDigitalPhotos.net)