Jump to content

A Kos jegyébe léptünk (március 21. - április 19.)

2017. 03. 21. 12:28


A Kos uralkodó bolygólya a Mars. A Nap március 21-tõl április 20-ig tartózkodik ebben a szakaszban. Eleme a tűz, férfiasság és aktivitás jellemzi. A jellemző rá a céltudatosság, a vezetni akarás, túlzott formájában erőszakosság, rátartiság. A tűz elem által energia, tettrekészség, akarat, harciasság, másokra hatni akarás.

A Kos hatalmas, duzzadó erõvel keresi azokat a lehetõségeket, ahol énségét valamilyen módon kihangsúlyozhatja. Számára minden akadály egyértelmû kihívás, megméretés, tehát gondolkodás nélkül belevág. Õ csak gyõzhet. El sem tudja képzelni, hogy esetleg le is gyõzhetõ. Nem hátrál meg semmi elõl. Nem ismer kétséget önmagában, hiszen arra született, hogy bizonyítson. Egyik alapelve, hogy amit ma megtehetsz, ne halaszd holnapra. De nem hogy holnapra nem halasztja, hanem még aznap a lehetõ legkorábban kívánja elkezdeni. Mindennek elébe megy. Képtelen várni. Nincs türelme, szó szerint fejjel megy a falnak. Nem mérlegel, nem elemez, gondolkodás nélkül belevág, mert nem akar semmibõl kimaradni. De nemcsak a tettek embere, a szellemi dolgokban is ugyanilyen hévvel és lendülettel mélyed el, viszont amilyen elánnal fog hozzá bármihez, olyan hamar képes abbahagyni.

A Kos nem ismer félmegoldásokat. Az egyik oldalon a barátok, a másik oldalon az ellenségek állnak. A Kos könnyen barátkozik, és ezért gyakran a barátság is csak idõleges nála. Ez nem azt jelenti, hogy elfelejti a barátait, hanem azt, hogy bizonyos feladatok elvégzéséhaez a társul hozzácsapódott emberekkel összebarátkozik. Majd a feladat elvégzése után új feladathoz lát, s a barátok elmeradnak. Az ellenségek csak addig ellenségek, míg a Kos útjában állnak. A harcban kíméletlen, de ha valki békejobbot nyújt, azonnal képes megbocsájtani. Ha valakit barátjává fogad, azért képes tûzbe menni.

Vitalitása óriási, viszont figyelmetlensége miatt balesetveszélyeknek, sebesüléseknek, vagy olyan halálos betegségeknek van kitéve, melyeket gondatlanságból magának okozott.

Könnyen kritizál másokat, de ha őt minõsítik -és nem elismerõen- azt nem bírja elviselni. Az őt ért bírálatok, még ha építőek is, haragot váltanak ki belõle. Nem lehet tudni, hogy mikor robban. Ha jobban meggondoljuk, ez érthetõ, hiszen az egész élete arra épül, hogy elismerést váltson ki másokból.

A Kos képtelen diplomatikusan fogalmazni, élni. Gyakran a legnyersebb modorban hozza mások tudtára a nemtetszését. Ezért nem alkalmas olyan munkákra, ahol szelídséggel, megértéssel, diplomáciával kell cselekedni.

A Kos az igazi felfedezõ, az új utakon járó, a veszélyeket keresõ westernfilmekben láthatunk ilyesmit. Hajtja a vére, mindenbe beleavatkozik, abba is, amibe nem kéne, hozzászól olyasmihez, amirõl nem tud, értékel olyasmit, amihez nem ért, szentül meg van gyõzõdve arról, hogy neki mindig mindenben a legerõsebbnek, legokosabbnak, a legügyesebbnek kell lennie.

Fontos számára, hogy bebizonyíthassa: vezetésre termett, s hogy mindenütt, minden helyzetben meg tudja állni a helyét. Amit el akar érni, azért óriási harcot folytat, de amikor elérte, már nem fontos számára. Megtartani nem tudja és nem is akarja.

A Kos lénye gyermekien tiszta, semmi ravaszság, semmi szerepjátszás. Elve az, hogy gyõzzön az erõsebb. Egy eszméért, barátságért, egy nagy tettért képes akár az életét is feláldozni.

A Kos, mint vezető: önmagát természetesen a legjobb vezetõnek tartja. A beosztottjai már nem annyira. Fáradhatatlan energiája, óriási munkabírása, a célfeladatok vagy rövid távú feladatok elvégzésére kiválóan alkalmas, de környezete nem mindig tud vele lépést tartani. A hosszan tartó feladatokba belefárad. Nincs kellõ koncepciója, ebbõl következik, hogy jobb, ha ezek kidolgozását másokra bízza. Ezek kivárására nincs türelmle. Ezért mindenkit sürget, és ezt a környezete nehezen tolerálja. Ellenkezni nem lehet vele, amit parancsba ad, azt végre kell hajtani

A Kos, mint partner: Legyen akár nõ, akár férfi, számára a legfontosabb, hogy a partner elismerje õt. Felnézzen rá. A szerelemben tiszta érzések vezetik, de nem szereti a sok beszédet, kitörést. Szeret hódítani, és a házasságban akkor ügyes a házastárs, ha mindig lehetõséget ad a Kosnak, hogy újból meghódíthassa. A Kos nõk férfiasak. Ez az jelenti, hogy nem szeretik a tutyimutyi, gyönge jellemû férfiakat, inkább a hõsies, bátor erõs férfiak felél vonzódnak. Hogy éppen az lilyen típusúakkal nem sikerül a házasságuk, ez abból adódik, hogy õk is akaratosak, erõszakosak. Ez a helyzet a "két dudás egy csárdában " esete. Erotikában a Kos-ember a finomságokra érzéketlen, a vad, szenvedélyes szerelmet szereti.

(Forrás: 12csillagjegy.hu; kép: FreeDigitalPhotos.net; pixabay.com)