Jump to content

A csillagjegyek intelligenciája 1. rész

2017. 04. 12. 22:19


Nincs okosabb vagy bölcsebb csillagjegy, csupán csak arról van szó, hogy az egyes csillagjegyek egyedi intelligenciával és önkifejezési móddal rendelkeznek, másként használják képzelőerejüket, memóriájukat, problémamegoldó képességüket, intuícióikat, spontaneitásukat. Lássuk hát, kiről mit árul el a csillagjegye!

Az aktív, pezsgő intelligenciával rendelkező kos

Imád új dolgokat tapasztalni, szereti a kalandokat, ezért nem töpreng sokat döntései előtt. Mindig tettre kész, a kos inkább cselekszik, mint gondolkodik, emellett viszont éles ösztönük és tájékozódó képességük segíti őket bármilyen hirtelen jött szituációban.

Határozottan döntenek, azonban a kapkodás és türelmetlenség miatt gyakran hibáznak, de ez nem változtatja meg hozzáállásukat. Hihetetlen gyors az észjárása, ezért eléggé nehéz velük lépést tartani.

Nézőpontjuk alátámasztásakor nagyon meggyőzőek, még ha ez néhol ellentmondásokba is ütközik. Remek szónokok, kivállóan kommunikálnak, ebben nagy segítségükre van ellenállhatatlan bájuk, egyenes és tömör kifejezésmódjuk, magabiztosságuk. Szeretnek új dolgokba kezdeni, de nem mindig fejezik be azokat.

A merev gondolkodású bika

Hiszem ha látom - lehetne a bika jelmondata. Praktikus, elemző intelligenciája van, megfigyeli és asszimilálja az információkat. Elég nehezen dönt, előtte elemez, meg hányja-veti az összes felmerülő lehetőséget és opciót és csak azután mondja ki a végszót. Szereti biztonságban tudni magát, ezért csak előrelátható kockázatokat hajlandó vállalni.

A nagy változásokra mentálisan is fel kell készülnie, megbarátkozni a gondolattal, lassan és nyugodtan. Ritka kreatív intelligenciája van, különleges esztétikai érzékkel fűszerezve.

Az ikreknek eleven és kíváncsi az intelligenciájuk

Igen kíváncsiak és igyekeznek minden területről „felszedni” és tanulni valamit, de igazán mélyen elmerülni az adott szakma, tevékenység rejtelmeibe nem fognak. Egyszóval: mindenhez értenek egy kicsit. A megszerzett tudást azonban kivállóan alkalmazzák.

Az ikreknek igazi, eleven intelligenciájuk van, és ezt a tudtunkra is hozzák, kérkednek vele amikor csak lehetőségük adódik rá. Rengeteget beszélnek, különleges humorérzékük és folyékony beszédük révén kellemes beszélgetőtársak.

Gyorsan gondolkodnak, pillanatok alatt ugranak egyik témáról a másikra, minden érdekli, ami körülveszi őket. Igen kreatívak és néha vonzza őket a művészet és a kultúra. Kiváló írók és szónokok.

A rákot a lelki intelligencia vezérli

Rendkívül érzelmesek, a memória, a képzelőerő és a megérzések minden rák értékes kincse, véleményük szerint ezek alakítják életüket. A rákok képzelőereje egyedülálló, amely művészeti tárgyakban segíti őket.

A rák igazi valója mélyen belülről fakad, az érzelmek és lélek szintjéről. A rák egyszerűen megérzi, mikor kell cselekednie, mikor kell változtatnia, és milyen döntéseket kell hoznia. Ezért sokszor hagyatkozik ösztöneire.

Az oroszlánok az akarat által irányított intelligenciára hagyatkoznak

Az oroszlán próbálja úgy alakítani a valóságot, ahogy ő látni szeretné azt. Mindig megszerzi magának akit és amit akar, nem engedi a részletek által akadályozni magát. Az erős egójuk körül forgó gondolkodásmódjuk másoknak gyakran fárasztó lehet.

Gondolataik nagy dolgok, nagy tettek körül forognak. Ha erősen akarunk valamit és vágyunk rá, akkor a gondolat energiája megvalósítja azt - erre élő bizonyíték az oroszlán. Igen idealisták, viszont a nem spirituális beállítottságú oroszlán gyakran hiú és egocentrikus.

Az analizáló intelligenciával rendelkező Szűz

Senki nincs olyan analitikus és logikus, mint a szűz. A realitás talaján élnek, mindenre praktikus, életképes megoldásokat keresnek.

A szűz részletekben gondolkodik, és mindig számításba veszi döntéseinek minden lehetséges következményét. Nem szeret felkészületlen lenni és kerüli a változásokat. Túlságosan gyakran éli bele magát tragikus történetekbe, amelyekre folyamatosan gondol és végül hinni is kezd bennük. Sokat aggódik, semmiségek miatt nyugtalankodik.

Memóriája lenyűgöző, a legapróbb részletekre is emlékszik. Nem szeret ábrándozni, fantáziálni, a képzelőereje sem túl jó, nem hisz abban, hogy az ábrándozás, a fantáziálás bármiben is szolgálná. A kreativitás szintén vesztes a logikával és precizitással szemben.

(Forrás: 12csillagjegy.hu; filantropikum.hu; kép: pixabay.com)