Jump to content

A csillagjegyek intelligenciája 2. rész

2017. 04. 13. 19:21



Nincs okosabb vagy bölcsebb csillagjegy, csupán csak arról van szó, hogy az egyes csillagjegyek egyedi intelligenciával és önkifejezési móddal rendelkeznek, másként használják képzelőerejüket, memóriájukat, problémamegoldó képességüket, intuícióikat, spontaneitásukat. Lássuk hát, kiről mit árul el a csillagjegye!

A diplomatikus mérleg

A mérleg társas csillagjegy lévén, a „mi” fogalma állandó. Képtelen egyedül élni, a tanuláshoz, fejlődéshez szüksége van másokra. Rossz szokása, hogy másokhoz hasonlítja magát, és ebben vár megerősítést a környezetétől. Diplomatikus és harmonikus a gondolkodása, kerüli a konfliktust ezért mindig a legkíméletesebb és legdiszkrétebb megoldást próbálja megtalálni a problémákra.

Nagyon kreatív, de félelelmből vagy lustaságból szívesebben jár a kitaposott ösvényen.

Memóriája nem részletes, csak a számára érdekes dolgokat idézi fel könnyedén, a nevekkel, évszámokkal bajban van. A mérleg mindent úgy csinál, hogy az "én" háttérbe kerül, és átveszi a helyét a "mi".

A titokzatos skorpió

A többi csillagjegy számára talán érthetetlen a skorpió finom gondolkodásmódja. Intelligenciája olyan koncepciók felé irányul, amelyek egyszerre rombolnak és építenek. Többet látnak, mint mások, nyitottak az ezotériára, a mágiára, a mágikus világra. Minden apró cselekedetüknek jelentése van. Páratlan ösztönnel rendelkeznek: a dolgok gyökeréhez hatolva a legváratlanabb megoldásokkal rukkol elő bármilyen problémára, ezért jó pszichológus vagy kiváló nyomozó válhat belőle.

Vonzza a misztikum, a titokzatosság, a tabu, a megfejthetetlen és a talányos. Kiváló memóriájuk van, mások számára apró dolgokat tartanak észben, és másoknak fontos dolgokat felejtenek el.

A határokat feszegető nyilas

Ha nyilasról beszélünk, akkor a határok átlépéséről beszélünk. Nyitottak bármilyen fogalm, elv vagy hitvallás befogadására, ami ösztönzi, inspirálja őket.  Minden őket foglalkoztató jelenségre igyekeznek megtalálni a választ és a magyarázatot.

Mindig dokumentálnak, feljegyeznek, fejlesztik magukat. Költségvetést készítenek, vezetik a kiadásaikat, bevételeiket, nyaralás előtt listákat készítenek, stb. Remek humorérzékkel áldotta meg a sors, azonban nem szeret egy bizonyos rendszer része lenni.

Hihetetlenül nagylelkű, mindig megosztja tudását másokkal. Racionális ember lévén az érzelmek kifejezése nem épp erős oldala.

A kimért bak

A bakok a pontosság mintapéldányai. Nem csak az időre értendő, de ha például mérni kell valamit, ő a legprecizebb valamennyi csillagjegy közül. Számukra semmi sem lehet hiábavaló abból, amit tesznek, mondanak vagy gondolnak, mindennek kell, hogy célja legyen. Maximálisn igyekeznek minden másodpercet kihasználni a jelenben, hogy megalapozzák jövőjüket.

A bak gondolkodásmódja hideg, kiszámolt, pontos, a legapróbb részletekbe menő. Általában arra használja intelligenciáját, hogy sikereket érjen el és tisztelhető társadalmi képet tudjon mutatni magáról.

Képzelőereje nem a legnagyszerűbb, mivel megszokta, hogy fekete-fehérben látja a világot. Az érzelmek nem túl fontosak a számára, véleményük szerint csak bonyolítják az életet.

Az innovatív és eredeti vízöntő

Született látnok, bízhat a hatodik érzékében, és a megérzéseiben. Tudata hihetetlen gyorsasággal és spontaneitással dolgozza fel a gondolatokat. Zseniális ötletei és elképzelései van az élet minden területén. Csodabogarak, és mivel úgy tűnnek, mint akik a jövőből érkeztek, és emlékeik vannak a jövőről, gyakran sokkolják a környezetüket.

Ábrándozók és nem igazán szeretnek elveszni a részletekben. Ahol mások sivatagot látnak, a vízöntő csodálatos kertet lát, mert képes elképzelni, hogy mi minden alakulhat ki vagy valósulhat meg a jövőben. Csodálatraméltó képzelőereje van és igen kreatív.

Intuitív intelligencia, ez a halak

A halak nem gondolkodnak, hanem éreznek. Mindent az érzések és ösztönök irányítanak, számukra nem létezik lehetetlen. Tartós kapcsolatban vannak az Univerzummal és a finom energiákkal. Érzik, hogy mit kell tenniük és milyen úton kell haladniuk, és e szerint is cselekednek.

Nagyon gazdag képzelőerejük van, memóriájuk pedig szivacsként szívja be az információkat, úgy gondolják, hogy semmi sincs, amiből ne lehetne kihozni valamit.

A halak a hitrendszerek, törvények, érzelmek, racionalitás, akarat és ambíció határain túl gondolkodnak, általában a szeretet irányítja tetteiket: az érdektől mentes szeretetből táplálkoznak egész életükön keresztül.

(Forrás: 12csillagjegy.hu; tudasfaja.hu; kép: pixabay.com)