Jump to content

A bika jegyébe léptünk

2017. 04. 19. 18:44


2017. április 19-én a Nap eléri a Bika házat. Ha egy mondatban akarnánk kifejezni a Bika személyiség lényegét, akkor az "Én birtoklok" felelne meg a legjobban. Milyen személyiség a jegy szülötte?

A bika alapvetően egy derűs személyiség, természetét a nyugalom határozza meg. Rendkívül fontos számára a kényelem, a békesség, a stabilitás.

A jegy szülötte tele van bizalommal, nagyfokú realitás jellemzi, a stabilitásra törekszik, elsősorban egzisztenciális értelemben. Hajlamos rá, hogy kissé leegyszerűsítve lássa a világot, hogy feketében és fehérben gondolkodjon

A bika jegyű emberben különösen jelen van az igény, hogy amit megszerzett azt meg is tartsa. Számára különösen fontos a tárgyakkal való kapcsolata.

A bika nemcsak természetkedvelő, de a előnyben részesíti a természetes anyagokat, nem szereti a műanyagot, a mesterkéletet. Elsõdleges számára az esztétikum. Mindenben mértéktartó, csak egy dologban nem. Mindent, ami szép, értékes, a mindennapi kényelemhez hozátartozik, azt meg akarja szerezni.

Nyugodt, higgaadt, kitartó, az életet a gyakorlatban akarja megismerni. Mindennek utána jár, mindent szeret megfogni, megtapogatni, élvezni a színek kavalkádját, az illatok orgiáját, az ízek zamatát. Mindent befogadni, átélni.

A mindennapi életben inkább az egyszerű, hétköznapi érdekli, mint a szokványostól elütő, bizarr, feltűnő, fennhéjázó. Ez a divattól az otthona berendezéséig mindenre érvényes. Fél a változástól, a szokások embere, nem túl nyitott az új dolgokra, viszont jól boldogul a megszokott közegben. Szereti a rendet maga körül, de nem viszi túlzásba.

Nem szereti, ha sürgetik. Alapelve: lassan járj, tovább érsz. A kapkodás irritálja. Amit elkezd, azt be is fejezi. Szeret dolgozni és van türelme, kitartása bármilyen munka elvégzéséhez. Becsületes és megbízható munkaerõ. Előszeretettel választ olyan munkakört, amely a szabadban, természeti környezetben zajlik. Kertészkedés, földmunka, erdészet tartoznak kedvelt ténykedései közé.

Álltalában jó zenei érzékkel rendelkeznek. Jó az énekhangjuk és sok énekes kerül ki közülük. Jó érzékük van mindenhez, ami szép. Élvezik is és csinálják is ami szép. Iparművész, szobrász, szabó, ruhatervező, mind az anyagmegformálást reprezentálja. Manökenek, modellek is szép számmal fordulnak elõ közöttük.

Nehezen fogad a bizalmába bárkit, de ha valaki elnyeri azt, teljes mellszélességgel kiáll mellette és mindig számíthat rá az illető.

Általában nem tartozik a törékeny emberek közé, mégis szelíd, jóságos, testi erejével nem él vissza. Türelme sok fölösleges feszültségtõl védi meg. Humora, természetes életvidámsága kellemes emberré teszi, sokan szívesen barátkoznak vele. Ha megbántja valaki, azon nehezen teszi túl magát, és nem is felejti el egykönnyen.

Szereti a békés, nyugodt életet. Mindennek megadja a módját. Jót enni, jót inni, jót aludni és jót szerelmeskedni. Nem kíván különlegességeket, de amit csinál, azt teljes odafigyeléssel teszi.

A bika elég anyagias, lényeges számára a pénz elõteremtése, szeret jól élni, szép ruhákat, csecse-becséket vásárolni, szereti, ha mindig van elegendő pénz a tárcájában.

Rossz tulajdonsága a lustaság, a makacsság és meglehetősen konzervatív, néha erőszakos.  

A bika és a szerelem

Korán érő típus, aki hamar szerelembe esik. A hűséget komolyan veszi magától is és másoktól is. A partnerétől maximális őszinteséget vár. A szexuális élet kiemelkedõen fontos számára, de csak akkor, ha érzelmi alapon történik. Nem szereti a változatosságot, de kedveli a heves érzelmeket. Mindennek megadja a módját, a szexnek is. Alkalmazkodik a partner igényeihez, bár nem elég kísérletező, inkább a szokványos pózokat gyakorolja.

Szeretik a kis kedvességet, apró ajándékokat, azonban zavarba tud jönni, ha valaki nagyobb értékü ajándékot vesz neki, főleg akkor ha az õ pénztárcája ezt nem teszi lehetõvé.

Mivel a megszokások embere, ezért nagyon nehezen válik, de ha mégis, úgy a partner számíthat arra, hogy nem lesz könnyü az anyagi javakon osztoszkodni vele.

(Forrás: 12csillagjegy.hu; kép: FreeDigitalPhotos.net; pixabay.com)