Jump to content

Gyakran feltett kérdések az asztrológiával kapcsolatban

2017. 04. 29. 14:15


Melyek a leggyakrabban feltett kérdések egy asztrológia iránt érdeklődőtől. Az alábbi összeállítás az öt leggyakoribb kérdést és választ tartalmazza.

Mindenképp ismernem kell a születésem pontos idejét?

Aki szeretné megtudni a jeggyel kapcsolatos személyiségjellemzőket, vagy egy hosszabb távra vonatkozó előrejelzést szeretne készíttetni, annak bőven elegendő tudni a születési dátumát. Ha azonban a tökéletes horoszkópot szeretnél, meg kell adnod a születésed pontos helyét és idejét (órára, percre pontosan). Ez ugyanis az egyetlen módja annak, hogy a horoszkópod egyedi és pontos legyen.

Mi is az az asztrológia?

Az asztrológia (csillagjóslás) az  úgynevezett ezoterikus tanok egyike, és feladata a bolygók állásából egy adott időpontban bekövetkezett esemény (legtöbbször egy személy születése) sorsának minél pontosabb meghatározása. A születés idején és helyén megfigyelhető bolygóállások alapján elemzi a személyiséget.

Mi a horoszkóp?

A horoszkóp az asztrológiában a Nap, a Hold, a naprendszer bolygói helyzetét, és egyéb asztrológiai jellemzőket egy adott pillanatban, általában egy személy születése idején feltüntető ábra egy esemény idejére és földrajzi helyére felállítva. Segítségével az asztrológus következtetéseket tud levonni egy ember sorsáról, jelleméről, betegségi hajlamairól, stb. A horoszkóp az asztrológus által megállapított szimbolikus üzenetet hordoz. Nem okozója, csak mutatója az eseményeknek.

Mik az aspektusok és mi közük van a horoszkóphoz?

Képzeljük az aspektusokat egy szögnek, amit két bolygó zár be (a Nap a szög csúcsa). Az aspektusok a horoszkóp lényeges faktorai, mivel meghatározzák, hogy az adott bolygók és más asztrológiai elemek milyen mértékben fejtik ki a hatásukat.

Kíváncsi vagyok rá, de félek is tőle

Ez elég gyakori reakció, amikor valaki azon dilemmázik, hogy készíttessen-e horoszkópot. Nincs mitől tartani! Az asztrológiát néhányan jövendőmondásnak tartják, valójában viszont az energián és az eshetőségeken alapszik, amik a bolygók elhelyezkedésének függvényei. A horoszkóp ezért elárulja, milyen lehetőségeink vannak, és utat mutat nekünk. A végső döntést azonban nekünk kell meghoznunk!

(Forrás: 12csillagjegy.hu; astrohoroszkop.hu; képek: pixabay.com)