Jump to content

Milyen édesanya vagy, leszel? 1. rész

2017. 05. 09. 20:19



Milyen anyának lát téged a környezeted és milyen anyuka vagy valójában? Ha még nincs gyermeked, milyen édesanya válik majd belőled, amikor eljön az ideje? Csillagjegyed elárulja.

Kos

Energikus és fáradhatatlan, egész napos programokat szervez a gyerkőcöknek, amelyeken ő maga is részt vesz, partner a játékban és a sportban is. A fiús játékok sem idegenek tőle, szívesen focizik együtt a gyerekkel. Akkor a legboldogabb és a legelégedetebb, ha a gyerek partnere lehet a szabadidős tevékenységekben.

Bika

Lelkiismeretes és a tökéletességre törekszik a gyereknevelésben. Mindig tudja, hogy a gyermek fejlődését mi szolgálja a legjobban, legyen az akár sporttevékenység, akár zenetanulás, hobbi, vagy olvasnivaló. Mindig lehet rá számítani, ott van a szülői értekezleteken, szívesen vállal közösségi feladatokat az iskolában, óvodában. Talán túlságosan is magához köti a gyereket, „birtokolja”. Túlzásba viszi a féltést, a széltől is óvja a gyerekét, azonban a gyereknek szüksége van az önállóságra is!

Ikrek

Remek beszélgetőpartner, mindig van ideje végighallgatni csemetéjét. Ha gondja van a gyereknek, bátran fordulhat hozzá, mindig tudja a megfelelő megoldást, jó tanácsokat ad. Elegendő szabadságot és mozgásteret enged a neki, hagyja hogy önállóan érvényesüljön. Remek partner a szabadidős tevékenységekben, szívesen megy a gyerekkel kiállításra, színházba, moziba. Kedveli a szabadtéri tevékenységeket, a biciklitúrákat, a nagy erdei túrákat, a pikniket.

Rák

Nagyon empatikus, rendkívül figyelmes, mindent észben tart, mindig rendelkezésre áll, hitvallása szerint Ő azért van a világon, hogy anya legyen, és gyermekének éljen. Élethivatásának tekinti az anyaságot. A kelleténél talán kicsit jobban félti a gyermekét, nem könnyen engedi, hogy önállósodjon. A Rák anyuka még a gyerek felnőtt korában is azt hiszi, hogy gondoskodnia kell csemetéjéről. Ebből a későbbiekben lehet konfliktus, kicsit lazábbnak kell lennie és elengedni a gyermek kezét, főlet, ha az már felnőtt.

Oroszlán

Mivel ő maga is szeret játszani, és valójában egy nagy gyerek, így igazi partner lehet a játékok, a hancúrozások, a bolondozások során. Nagylelkű, mindent megad a gyermekének, ami tőle telik, inkább saját vágyait adja alább, magától tagadja meg a dolgokat, csak a gyermekének a legjobb ruhákat és játékokat megvehesse. Igazi anyatigris: az utolsó lélegzetéig védi a csemetéjét! Mivel igazi társasági ember, sok barátja, ismerőse van, így nem telepedig rá teljesen a gyerekre.

Szűz

A Szűz anyuka lelkiismeretes, de néha fáradt ahhoz, hogy önfeledten játsszon a kicsikkel. Kialakította a napirendet, fontos számára, hogy e szerint éljék a mindennapokat. Szentírás, amitől csak ritkán lehet eltérni. Tisztaságmániás, bosszantja, ha a gyerek folyton összekoszolja magát, néha túlzásokba esik, egy kanapéra hullott morzsa, vagy egy cipőből kihullott sárdarab miatt képes patáliát csapni és büntetést kiosztani. Azonban a gyerek mindit építhet rá, kötelességtudata példaértékű, amiből később a gyerek is építkezhet.

(Forrás: 12csillagjegy.hu; fotó: pixabay.com, shutterstock)