Jump to content

Az ikrek jegyébe léptünk

2017. 05. 22. 11:17



2017. május 21-én a Nap az Ikrek jegyébe lépett. Az Ikrek legfőbb ismertetője, hogy folyton beszél. Ha könnyedségre, vidámságra vágyunk, jó, ha van egy Ikrek barátunk, akivel lehet csak úgy spontán, kötelezettségek nélkül beszélgetni bármiről és bárkiről, hiszen alapvetően tájékozott, nyílt, látásmódja sokszínű, és még humora is van.

Nehezen tudnak elmélyülni valamiben, mivel ahhoz általában több idő kell, és az Ikrek figyelmét lekötni hosszú távon egy témában nem lehet. Felfogó képességük is gyorsabb az átlagnál, persze van, akinél a felejtés is ugyanilyen gyorsan végbemegy, azonban legtöbbjüknek vág az esze, mint a borotva, és mindenre tudják a választ, vagy legalábbis mindenhez hozzá tudnak szólni.

Kettős énjük miatt, hol egyik, hol másik oldaluk kerekedik felül, a jó és a rossz közötti állandó vívódásaik miatt kiszámíthatatlanok, nehéz eligazodni rajtuk. Érzelmi helyzetekben is a racionális énjük győzedelmeskedik; amikor legszívesebben elbőgnék magukat, akkor is inkább kemény, hűvös énjüket mutatják. Ettől a kettősségtől ők is ugyanígy szenvednek. Érdekes az, ahogyan alkalmazkodni próbálnak a helyzetekhez, simulékonynak tűnnek, álcázva konfliktuskerülő magatartásukat. Sokszor észre sem veszik, hogy övék az utolsó szó. Az igazságérzet ebben a jegyben is túlteng, mint a legtöbb levegős jegyben.

Intellektuális beállítottságuk révén mindenre magyarázatokat keresnek, ideáikban rekednek, nehéz sokszor egy Ikrek jegyűvel megértetni a valóságot, a valós helyzeteket. Általában nehezen kérnek segítséget, ők azok, akik mindent megoldanak, de ha kérnek is tanácsot, kielégítve kíváncsiságukat, mennek a saját elképzeléseik után. Nyitottak minden újra, szeretnek sportolni, mozogni, és ha kirándulásra adják a fejüket, ne lepődjünk meg, ha a turistaútvonalat kikerülik. Jó idegenvezetők, akik a hagyományos utak helyett az izgalmak birodalmát keresik, és semmilyen korlátozást nem viselnek jól.

Mint a Levegő-jegyeknek általában, az Ikreknek is gondot okoz az érzelmek megélése. Az Ikrek könnyen kapcsolódik másokhoz, ha kellemes, szellemes csevegésről van szó, ám a legmélyebb érzéseit már nehezen fedi fel – ezekről is általában csak viccelődve beszél. Hirtelen lesz szerelmes, és hirtelen ki is tud ábrándulni, főleg, ha a születési horoszkópban a Hold és a Merkúr is az Ikrek jegyében áll.

Csak intellektuális kapcsolatban érzi jól magát. Ha férfi, úgy udvarol, mint egy Grál lovag. Casanova is Ikrekben született. Amíg a kapcsolat új, addig hevessége és figyelmessége nem ismer határt. Ha kezd az elsõ hév kissé megállapodottá válni, mások iránt kezd érdeklõdni. Ez utóbbi az Ikrek hölgyekre is vonatkozik. A hûség tehát nem tartozik erõsségei közé. Fiatalkorukban kifejezetten sportot ûznek a találkozókból. Az Ikrek lányok, azok akik egy helyre, egy idõben három fiút hívnak, és a barátnõjükkel figyelik, hogy mi történik. Ha tartós kapcsolatra törekszünk az Ikrekkel, akkor mindig ujdonságokat kell produkálnunk. Az esetleges kalandjait el kell néznünk, és ha megfelelünk neki, mint beszélgetõ-partner, reménykedhetünk a visszatértében. A szép szavakhoz jobban ért, mint a szexuális vetélkedõhöz. Nem a vére hajtja, csak a kiváncsiság.

A munkát illetően álltalában jó szervezõ, kereskedõ, és önállóan jól dolgozik, de fõnöknek elég szétszórt. Megtalálható rendezõk, írók között is, de ezek a pályák inkább szabadabbak, kötetlenebbek. A kötöttséget nem nagyon szereti, ezért sem fõnöknek, sem beosztottnak nem elég megbízható. Minden mozgalmas munkahely megfelel neki, ahol zajlik az élet. Szeret emberek közt lenni, beszélni és érdekes helyzetekkel ismerkedni. Ha csönd van inkább bekapcsolja a rádiót, vagy a magnót, nem viseli el a magányt, bezártságot. Ha iskoláit nem végezte el megfelelõen, akkor õ az aki elmegy kifutónak, utcaseprõnek, újságárusnak, de semmi esetre sem megy olyan munkahelyre, ahol számon kérhetik tõle, hogy mikor kezdett el dolgozni, vagy mikor végzett. A futószalag nem neki való. Sokszor munkahelyet változtat, mire úgy érzi, révbe ért.

(Forrás: 12csillagjegy.hu; kép: pixabay.com)