Jump to content

A Rák jegyébe lépünk

2017. 06. 21. 22:43


A Nap június 22-én a Rák jegyébe lép. A Rák jegye a Víz elemhez tartozik és a legtermékenyebb jegyek egyike. Az egyik legérzékenyebb állatövi jegy. Fontos számára a múlt, a gyökerei, a kötődés. Túlságosan álmodozó, elmerül a vágyak és a fantázia világában, ezért személyiségében a biztonság utáni vágy dominál. Nehéz számára az elengedés.

Életét nagy mértékben befolyásolja a rokon- és ellenszenv érzése. Ha valaki nem rokonszenves neki, azzal szemben bizonytalanná válik és elzárkózik előle. Értékes tulajdonsága az intuició, mellyel megérzi mások szándékait, terveit, kiolvassa gondolatait, s melynek segítségével, ráérez a számára helyes útra.

Nagyszerü memóriájával a Rák képes a legapróbb részleteket, fordulatokat is megőrizni, mások gondolatmenetéből, s alaposan megrostálva, csak az értékest meghagyva, már mint sajátját adja elő -nagyon hitelesen. Ő a hivatásos utánzó, akinek külseje és belseje egyaránt visza tudja adni mindazt, amit látott, hallott, amit a külvilágból magába szívott.

A Rák ha megfelelõ környezetben él, művelt, kultúrált ember lesz, kívülről fújja Vörösmarty verseit, megtanul angolul, el lehet beszélgetni vele a "világ hét csodájáról". Ha azonban alacsony szellemiségü emberek veszik körül, akik nem támasztanak vele szemben követelményeket, elkényelmesedik. A Rák, ugyan úgy, mint a többi Víz elemü jegy, önbizalomhiányban szenved, mely gátolja képességei kibontakoztatásában, fejlődésében.

A Rák mindig tartozni akar valakihez. Számára elképzelhetetlen, hogy hosszú ideig egyedül éljen. Az agglegény életformát biztosan nem a Rák férfiak találták ki, és a Rák nők is mindent megtesznek azért, hogy ne maradjanak hajadonok.

Ha olyan partnerre talált, akinek a személyiségét erősebbnek érzi a magáénál, akire felnézhet, aki imponálni tud neki, azt elbűvölten követi, lesi minden kivánságát, sóhaját, szolgálatkészsége határtalan. A szerelemben érzelmes és gyengéd. A Rák nő anyáskodik a férfi felett, a Rák férfi féltékenyen védelmezi a nőt. Mindent megtesz azért, akit szeret. Ha partnere kellően okos, akkor nem veszi komolyan hangulati változékonyságát, nem sértődik meg szeszélyessége miatt, és nem haragszik rá hisztizéseiért, mely a Rák feminim alkata miatt nőkre és férfiakra egyaránt jellemzõ.

Ragaszkodik családjához és képtelen elszakadni tőle, még egy megromlott házasságban élve is magától értetődőnek tartja, hogy a hétvégéken vagy a szabadságán feleségével és gyermekeivel legyen. Nem tudja felvállalni a külön utakkal járó konfliktusokat.

Csak akkor tudja felszámolni az arra már rég megérett kapcsolatát vagy házasságát, ha van már valami érzelmi kötődése egy új, ideálisabbnak tűnő asszonyhoz. Õ a váltófutás bajnoka.

Szívesen dolgozik olyan helyen, ahol megtarthatja önállóságát, ahol sok emberrel lehet kapcsolatban, ahol kiélheti gondoskodási ösztönét és persze, ahol a fizetség arányban áll a befektetett munkával. Ezért sok Rákot találunk az éttermi és hotelszakmában.

(Forrás: 12csillagjegy.hu; kép: FreeDigitalPhotos.net; pixabay.com)