Jump to content

Csillagjegyek pozitív és negatív tulajdonságai

2017. 09. 17. 21:08


Nincs olyan, hogy jó jegy vagy rossz jegy, minden csillagjegynek két arca van. Melyek a 12 csillagjegy pozitív és negatív tulajdonságai?

Kos

Sok energiával megáldott személyek, akik emellett motiváltak, ambiciózusak, erős akaratúak. Nem félnek kiállni magukért és másokért sem. Ha azonban a dolgok nem az elképzeléseik szerint alakulnak, könnyen dühbe gurulnak és hajlamosak megfeledkezni arról, hogy mások véleménye is számít.

Bika

A stabilitásra törekednek mind a munkájuk, mind a magánéletük során és ezért hajlandóak keményen megdolgozni. Azonban előfordulhat, hogy annyira ragaszkodnak az elképzeléseikhez, hogy az már inkább makacsság és merevség. Nehezen kötnek kompromisszumot.

Ikrek

Az Ikrek egyrészt kedvesek és barátságosak, nyitott, szociális személyiségek, másrészt hajlamosak a nyugtalanságra, néha felszínesnek tűnnek és hirtelen döntéseket hoznak. Ha igazán rossz passzban vannak és lejtmenetbe kerülnek, akkor derül ki csak igazán, hogy milyen is az Ikrek "sötét" oldala.

Rák

Sok pozitív tulajdonsággal rendelkeznek, gondoskodóak, empatikusak, mély érzelmekkel megáldott személyek, de igen alacsony az önbecsülésük. Hajlamosak a depresszióra és a szorongásra, úgy érzik, hogy senki sem érti meg őket, ez pedig nagyon könnyen vezet önsajnálathoz.

Oroszlán

Imádnak a középpontban lenni, igen népszerűek, viccesek, bájosak, ambiciózusak és magabiztosak. Vezetésre termettek, azonban előfordul, hogy túl büszkék, és ha nem tanulnak meg megfelelően kommunikálni, könnyen félreérthetik őket. Sokszor felületesnek tűnnek.

Szűz

Mindent százszor meggondolnak, megfontolnak, mielőtt döntést hoznának. Túl komolyan veszik az életet, kritikusak magukkal és másokkal szemben is. Pozitív tulajdonságuk, hogy nagyon jól tudnak hallgatni, minden problémát megoldanak, rendkívül türelmesek.

Mérleg

Mivel konfliktuskerülők ezért  mindennél többre értékelik a nyugalmat, a békét és ezt képesel fenntartani, tisztelettudóak és kedvesek, akik örömmel segítenek másokon. Nehezükre esik kiállni magukért, megvédeni az álláspontjukat főleg, ha ez vitával, hangos szóváltással jár, azonban az életben néha szembe kell nézni a dolgokkal.

Skorpió

Gyorsaság, szellemesség és szarkasztikus humorérzék jellemzi a jegy szülötteit, akik igazán szenvedélyesek, leleményesek és mély érzésűek. Gyakran manipulálják a környezetüket és nem áll tőlük távol a bosszúállás sem. Néha ahelyett, hogy beleállnának egy konfliktusba, inkább menekülőre fogják.

Nyilas

Szeretnek a társaság középpontjában lenni, fő jellemzőjük az optimizmus, kalandvágy, jókedv. Hajlamosak a céltévesztésre és az unatkozásra, valamint a nyugtalanságra. Előfordul, hogy kifejezetten nehezen tudnak koncentrálni a feladatukra.

Bak

Karrieristák és ehhez minden szükséges tulajdonsággal rendelkeznek: intelligensek, sikerorientáltak, képesek komoly erőfeszítést tenni, ha el akarják érni a céljukat.  Nagyszerű vezetők, akiknek az életében központi szerepet kap a hivatásuk. Hajlamosak a makacsságra, a büszkeségre, nagyon nehezen veszik rá magukat a kompromisszumokra. Mások tanácsait ritkán fogadják meg.

Vízöntő

Imádnak utazni, új kultúrákat és embereket megismerni és keresik a kihívásokat. Érdekes emberek, azonban sokszor tűnhet úgy, hogy mintha egy másik világban élnének, távol a valóságtól. Megnehezíti a velük való kapcsolatot, hogy érzelmileg megközelíthetetlenek.

Halak

Érzelmes, érzékeny, gondoskodó jegy, amelyet általában kreativitás is jellemez. Hűségesek, akik bármit megtesznek szeretteikért. Néha nehézséget jelent számukra a való világ és keresik a menekülési lehetőséget a problémák elől. Magányos farkasok is lehetnek, de ha nem azok, akkor is szükségük van az egyedül töltött időre.

(Forrás: 12csillagjegy.hu; ridikul.hu; kép: pixabay.com)