Jump to content

A Mérleg jegyébe léptünk

2017. 09. 23. 09:10

2017. szeptember 22-én 22 óra 22 perckor a Nap a Mérleg jegyébe lépett. Mi jellemzi az e jegyben születetteket?

A jegy uralkodó bolygója a Vénusz: a harmónia, béke, szeretet, remény, szépség, kényelem jelképe. Mérleg-ember különösen vonzódik a szép dolgokhoz, a művészetekhez. A harmónia megteremtésére törekszik, mert érzi, hogy a boldogsághoz így tud közel kerülni. A Vénusz vonzó bájt ad szülötteinek, és jó ízlést. Életélvezete finom, lehalkított és gyengéd. Személyisége kibontakoztatásához szükségét érzi egy "másik ember"-nek, legyen az akár barát, akár szerelmi társ.

A Mérleg egyik legfőbb tulajdonsága a tökéletes lelki egyensúlyra és a harmóniára való törekvés. Nagy ívben kerül mindent, ami a legkisebb zavart idézhetné elő a lelkivilágában. A dolgok egyensúlyba hozásának vágyából fakad, hogy hajlik az együttműködésre. S ez egy igen értékes tulajdonsága, mert az emberi együttélés egy békés, hajlékony társsal sokkal kellemesebb.

Könnyű együtt lenni vele, mert õ maga is akarja a társaságot, és kellemes légkört akar teremteni. Szépen berendezett otthonra vágyik. A szépség alatt azonban nem a kínos rendet és a pedáns tisztaságot érti, mert ez fáradságos munkát igényelne, és ez nem lenne számára kellemes.

Meggyőződése, hogy egy szerencsés tárgyalás, vagy kiegyezés százszorta jobb, mint a harccal kivívott gyõzelem.

Minden Mérleg jegyű ember okos, de nem minden Mérleg jegyű ember használja eszét csupán a jóra. Igazságérzete fejlett, mindig ő tölti be a békebíró szerepét, akár a családban, akár máshol. Diplomáciai készsége vele született tulajdonság. Fontos kérdésekben általában őszinte, ám ha attól fél, hogy őszinteségével megbánt másokat, inkább elhallgatja az igazságot.

Megjelenése, fellépése kellemes és szeretetre méltó.

A Mérleg jegyére jellemző a harmónia, a béke, a szeretet, a remény, a szépség, a kényelem, az egyensúly – ezért alkalmas az emberi együttműködés minden fajtájára. Lehet társ, munkatárs, vezető, közvetítő. Fontos neki a szépség és a külsőségek. Szép lakás, díszesen megterített asztal, ízléses környezet, előkelő vendéglő, jól öltözött férfiak és nők társasága. A lármás, hangos szórakozásokat nem kedveli.

A művészi érzéke adja, hogy a zenében teljesen fel tud oldódni. Kitűnő táncos. Kézügyessége is igen jó, akármilyen semmiségbõl csinosat és szépet hoz ki, és bár munkájában valószínűleg lesz egy kis felületsség, azért a szemnek kellemes látványt fog nyújtani.

A Mérleg meglehetősen romantikus. Vonzó személyisége varázsával magához vonzza a másik nemet. Mint minden másban, itt is kiegyensúlyozottságra törekszik. A Mérleg-nõ azt szereti, ha kedveskednek neki, körüludvarolják. Nem szereti, ha erőszakosak, lerohanják és ajtóstul rontanak a házba. Partnerével szemben vannak elvárásai. Szereti, ha az együttlétnek, találkozásnak megadják a módját. Számára a szerelem legizgalmasabb része az udvarlás. Ahhoz, hogy feloldódjon a szerelemben és együttérezhessen parnerével, szükséges számára a csábító környezet, színház, zene, álmodozóvá tévő bor, s ez jobban felmelegíti, mint bármilyen tüzes ostrom, Egy-egy idejében elhelyezett kedvesség, bók, dicséret, szeretetmegnyilvánulás sokat jelent neki, s mivel úgy érzi, hogy ebbõl a sok is kevés, ha teheti, hódításai számát növeli.

A legjobban akkor szenved, ha egyedül kell élnie – bár kiválóan elboldogul egyedül is, de nem szereti ezt az életformát.

Házassága akkor marad harmonikus, ha házastársa minden megszokottat, köznapit ügyesen kikerül. Szépérzékét bántó, kényelmét megzavaró realitásokkal nem szívesen néz szembe. Házasságában fõként a pajtási viszony dominál. Ritkán veszekszik, mert az "felkavarná" az egyensúlyt.

Rendszerint egészséges, de hajlamos a fejfájásra. A Mérleg-ember érzékeny szerve : a vese.

(Forrás: 12csillagjegy.hu; kép: pixabay.com)