Jump to content

Gyerekhoroszkóp 1. rész

2017. 11. 03. 15:34

Mennyivel könnyebb dolguk lenne a szülöknek, ha az újszülött mellé egy útmutatót is kapnánk, amely a kis jövevény személyiségét, egyéniségét foglalja össze. Ha ilyen összefoglaló nem is létezik, azért a gyermek csillagjegye sok mindent elárul róla, ami esetleg a jövőre nézve hasznos lehet számunkra.

Bak, a koravén

A Bak gyerekek csúnyán mondva "koravének". Általában érettebbek a koruknál, szinte úgy tűnhet, mintha bölcs idős emberek lennének egy aprócska, fiatal testben. Emiatt szívesen vannak idősebbek, mint saját korosztályuk társaságában. Nagyon ambiciózusak és szorgalmasak, ez a tulajdonságuk azonban néha makacsságba is átfordulhat. Fontos számukra a stabilitás, így ha bármilyen változást szeretnénk bevezetni a napirendjükbe, csak fokozatosan, lassú léptekkel haladjunk.

Vízöntő, az önálló

A Vízöntő gyerekek függetlenek, fontos, hogy meglegyen a kellő személyes terük, kevésbé igénylik a fizikai kontaktust és a gyakori ölelgetést. Kíváncsiak és nyitottak a világra, mindent látni akarnak belől, szívesen utaznak, akár egyedül is. A Vízöntő gyerekek szülei mindig számíthatnak egy kis lázadásra, így a legjobb, ha annyi teret engednek nekik, amennyit csak tudnak.

Az érzékeny Halak

A Halak jegyében született gyerekek általában nagyon érzékenyek és fogékonyak mások érzéseire is, mindig igyekeznek segíteni másokon, akár annak árán is, hogy közben ők is sérülhetnek. Mivel elég félénk, szüksége van egy biztos menedékre, ahova visszavonulhat. Nagyon jó fantáziával megáldott gyerekek, akik örömüket lelik valamilyen kreatív tevékenységben, mint a festés, a rajzolás, a színjátszás.

Az energiabomba Kos

A Kos gyerekek szüleinek fel kell kötnie azt a bizonyos fehérneműt, ha tartani akarják a lépést a kicsivel, ők ugyanis igazi kis energiabombák, akik mindent fel akarnak fedezni. A Kos gyerekek született vezetők, akik hamar elkeserednek, ha a dolgok nem úgy mennek, ahogy elképzelték. Némi biztatás és egy kis sikerélmény azonban mindig feltölti őket.

A makacs Bika

A Bika gyerekek igazán makacsak, erősek és szilárdak, ragaszkodnak az elképzeléseikhez. Ritkán betegeskednek és igazán megbízható természetűek, ezzel pedig kivívják a környezetük szeretetét annak ellenére is, hogy sok dologban nem tudnak rugalmasak lenni. Szükségük van egy biztonságos napi rutinra, mert a stabilitás nagyon fontos számukra. Ha pedig előkerülnek a Bika szarvai, jobb, ha fedezékbe vonulunk…

A csicsergő Ikrek

Az Ikrek jegy szülöttei mindenre kíváncsiak, szeretnek a társaság középpontjában lenni és megosztani a gondolataikat másokkal, mindezt teszik úgy, hogy folyamatosan szóval tartják szüleiket, játszótársaikat. Az Ikrek gyerekek általában nagyon viccesek és érdeklődőek. Gyakran változtatják érdeklődési körüket, így a szülők számíthatnak jó néhány befejezetlen projektre. De ne feledjük, hogy mindez csak azért történik, mert az Ikrek gyerek minden iránt érdeklődik, és egy percig sem szeret unatkozni.

(Forrás: 12csillagjegy.hu; ridikul.hu; pixabay.com)