Jump to content

Mik azok a Holdcsomópontok?

2017. 11. 17. 19:34

Létezik a horoszkópban két olyan pont, amelynek jelentőséget elsősorban a karma asztrológusok tulajdonítanak. Ez a két pont a felszálló és a leszálló Holdcsomópont.

Felszálló Holdcsomópontnak azt a pontot nevezzük, ahol a Hold pályája keresztezi a Nap pályának síkját (az Ekliptikát), délről észak felé haladva. A Leszálló Holdcsomópont, pontosan ezzel szemben, 180 fokra található a horoszkópban, ott, ahol a Hold pályája keresztezi a Nap pályájának a síkját, északról délre haladva.

A Holdcsomópontok 18,6 év alatt haladnak keresztül a 12 jegyen, retrográd mozgásban és egy jegyben megközelítőleg másfél évig tartózkodnak. Abban az időszakban születettek jegyhelyzete azonos lesz, de a házhelyzet és fényszögek különbözni fognak.

A karma asztrológia szerint a leszálló Holdcsomópont házhelyzete megmutatja azt az életterületet, amelyre a legnagyobb hangsúlyt helyeztük előző inkarnációinkban, míg jegyhelyzete azokat a tulajdonságokat jelöli, melyek hangsúlyosak voltak jellemünkben, ezen kívül megmutatja berögzült szokásainkat, hiedelmeinket, illetve képességeket melyekkel rendelkeztünk. Életünk elsô felében általában még a leszálló Holdcsomópont mintája figyelhetô meg és csak később, a második visszatérés (37 év) tájékán kezdünk el a felszálló Holdcsomópont által kijelölt életfeladatunk felé haladni.

(Forrás: 12csillagjegy.hu; ezoworld.hu; pixabay.com)