Jump to content

A Nyilas jegyébe léptünk

2017. 11. 22. 17:59


Az állatöv 9, jegye a Nyilas. A Nap november 22 - december 21 között halad át ezen a jegyen. A Nyilas jegy szülöttei rendkívül színes egyéniségek. Egyfelől fontos számukra az élet élvezete, másfelől viszont bezárkóznak a saját kis világukba és elmélkednek az élet nagy dolgain.

Uralkodó bolygója a Jupiter. A Nyilas mindig kész ismeretei bõvítésére, látóköre kiszélesítésére, tapasztalatok szerzésére,- s teszi ezt emberszeretõ, optimista módon. A tüzes elemekhez, változó tulajdonságokhoz tartozó, pozitív jel.

Tüzes természetére nézve vagy aktívan ég, lobog, melegít, elbûvöl, vagy mint a tûzvész elhamvaszt, ott égetve ahol nem kellene. A "tüzes" ember heves, lelkes nagyratörõ, aki égni tud erõs érzelmekkel, heves izgalommal, s másokat is lángra lobbant. Vidámságot, derût, életigenlést sugároz magából. Tüzes természete megnyilvánul bátor magatartásában és uralkodni vágyásában is. Ugyanakkor a változó tulajdonságnak megfelelõen változékony, egyúttal változatosságot kedvelõ is, s él benne a hajlam, hogy másokért cselekedjen. A pozitív töltést úgy is említik, mint "férfiasság"-ot. Az ilyen típusú emberek számára különösen fontos az önkifejezés.

A Nyilas jegyű ember rendkívül mozgékony, szeret utazni. Mindig úton akar lenni, megismerni embereket, tanokat. Optimista, szabadságra és függetlenségre vágyó, aki állandóan új tapasztalatokat és célokat keres. Ha nem hisz valamiben, akkor képtelen bármit is tenni az ügy érdekében. Nagyvonalú és joviális, nehezen viseli a hétköznapok rutinját, a "földi" korlátokat.

A Nyilast dinamikussággal és jó humorral lehet elcsábítani. Mindig újabb és újabb ötlettel kell előrukkolni, más és más programot kell szervezni, hogy biztos legyen a siker. A szakítás nagyon könnyű vele. Ha unalmasak vagyunk és nem ismerjük el briliáns elméjét, akkor már tovább is áll. A szerelemben is jellemzi a gyors lelkesedés, szabadságra vágyik, szabadságot ad társának is, de mindezt többnyire megbánja.

Milyen foglalkozás illik hozzá?

Minden olyan foglalkozás, amely optimizmust, lelkesedést és idealizmust követel meg, olyan foglalkozások, amelyek utazással, kalanddal és kockázattal járnak, amelyekhez ötletességre, jó szervezőkészségre és nyitottságra van szükség: menedzser, kereskedő, képviselő, pedagógus, asztalos, erdész, testnevelő tanár, publicista, színész,  filozófus.

Kivel alkot jó párost a Nyilas?

A Nyilasok legideálisabb párjai az Ikrek és a Kos jegyűek lehetnek. Az Ikrek azért, mert hasonlóképp intenzív személyiség, ezáltal jól össze tudnak hangolódni. Hasonlóan látják az élet dolgait, életritmusuk szinkronban van, személyiségük harmóniában.

A Kossal azért jön ki jól a Nyilas, mert e jegy szülöttei megértik a Nyilas szenvedélyességét, lelkesedését bizonyos dolgok iránt. Bármi is legyen az, ami a Nyilas életében nagyon fontos szerepet tölt be - például egy hobbi -, a Kos teljes mértékben elfogadja ezt, így a Nyilas nem érzi korlátozva magát.

Ki nem illik hozzá?

A Nyilas ne kezdjen a Bika, a Rák, a Szűz, a Bak és a Skorpió jegyben születettekkel.

A Bikában túl nagy a birtoklási vágy, amit a szabadságára kényes Nyilas nem visel jól. A Szűz kritikus, és ezt a büszke Nyilas nem tűri el. A Bak a szóban forgó jegy számára túlzottan is pesszimista, a Rák pedig túl családcentrikus. A Skorpióval annak ellenére, hogy az ágyban jó párost alkothatnak, nem jönnek ki jól, mert mindkét jegy túl domináns.

(Forrás: 12csillagjegy.hu; kép: FreeDigitalPhotos.net)