Jump to content

Intelligenciahoroszkóp I.

2017. 12. 08. 11:37

Mi is az az intelligencia? Az intelligencia, azon értelmi képességeink rendszere, mely lehetővé teszi számunkra a feladatokhoz és környezethez való alkalmazkodást. Segítségével ugyanis sikeresen megoldhatjuk a mindennapok során utunkba kerülő feladatokat, akadályokat.

Kos

A kos alapvetően magas intelligenciával rendelkezik, nyitott a világ dolgaira, szeret mindent a saját szemszögéből megközelíteni. Mielőtt meghozna egy döntést, gyorsan végiggondolja a lehetséges következményeket, értelmi és nem érzelmi alapon dönt. A kos nem egy elveszett ember, intelligenciájának, értelmi képességeinek köszönhetően a legnehezebb helyzetekből is könnyen kivágja magát. Gyorsan és logikusan gondolkodik, bonyolultabb feladatokat is könnyedén átlát és megold. Ahhoz,hogy sikeres legyen nem elég az intelligencia, fontos az elhivatottsága, magabiztossága. Szeret új dolgokba belefogni, azonban előfordul, hogy nem fejezi be, mert újabb dolgot talált, ami figyelmét elvonta.  A kosokra jellemző, hogy iskoláskorban jó tanulók, ezt a tendenciát a későbbiek során is megőrzik, munkahelyén sikerekre tehet szert.

Bika

A bikára jellemző, hogy mindent kielemez és mérlegel mielőtt döntéseket hoz. Éles eszű, érzékeny, szereti alaposan megfontolni a dolgokat. A bikák szeretik biztonságban tudni magukat az élet minden területén. Előfordul,hogy érzelmi alapon hoznak döntéseket, hajlamosak magukat háttérbe szorítani szeretteik érdekében. Ha életében valamiféle változás történik, azt nehezen dolgozza fel. Mentálisan fel kell készülnie az újra, intelligenciája segíti abban, hogy átlássa és belássa, hogy az új nem mindig rossz. A változás pedig van amikor kifejezetten jót tesz az ember életében. A bikák igen kreatív intelligenciával bírnak, szépérzékük és kézügyességük remek. Környezetükhöz lassabban alkalmazkodnak mint mások, de ha megtalálták a biztos pontot, egy kapaszkodót, vagy a közös hangot a környezetükkel akkor könnyen beilleszkednek. Remek munkaerők, kitartóak, precízek, pontosak, minden rájuk bízott feladatot legjobb tudásuk szerint oldanak meg. Bikákra iskolás korban a tanulás szeretete, az új információk iránti igény jellemzi. Ezt a későbbiekben is magukkal hordozzák. Szeretnek új információkat elsajátítani.

Ikrek

Az ikrek jegy szülöttei az egyik legkíváncsibbak, mindenhonnan képesek magukba szívni tudást, és nyitottak a feléjük áramló információk irányában. Az új információkat magas intelligenciájuk miatt könnyedén elsajátítják és később ennek hasznát is veszik életük során. Az ikrek afféle polihisztorok. Ugyanis mindenhez értenek (vagy legalábbis szeretnének érteni) egy kicsit. Sokszínű egyéniségek, negatív tulajdonságuk, hogy tudásukkal, jól tájékozottságukkal időről-időre szeretnek kérkedni. Az ikrek kiválóan kommunikálnak másokkal, könnyen teremtenek kapcsolatot. Azonban hajlamosak csapongóan viselkedni, ha valaki ehhez nincs hozzászokva, társaságukban könnyedén elvesztheti a fonalat.

Rák

A rákokra jellemző, hogy az érzelmeik vezérelik őket. Rendkívül emocionális lények. Néha az eszük helyett a szívükkel döntenek. Azonban kreativitásuk kiemelkedő, memóriájuk remek. Különös képességekell rendelkeznek, intuitív emberek. A rákok lelke könnyedén sérül, még akkor is ha fejben tudják, hogy nem lehet mindent a szívükre venni. Lelkiismeretes munkaerők, mindenben lehet rájuk számítani. Azoknak az embereknek a társaságát kedvelik, akik hasonló nézetekkel, gondolkodásmóddal bírnak, velük nagyon könnyen egy hullámhosszra kerülnek. Nem áll távolt tőlük a spirituális világ, ezen kívül a művészetekben is jártasak. A rák az esetek nagy részében nem az intelligenciájától vezérelve hozza meg a döntéseket, általában a szívére és a megérzéseire hallgat. A környezetere nagy gondot fordít, érdeklődő jelenség.

Oroszlán

Az oroszlán gondolkodásmódját nem engedi a környezetének befolyásolni. Konkrét véleménnyel van a világról, ennek hangot is ad. Nem veszik el a részletekben, célratörő, tudatos, erős, akaratos jellem, intelligenciája magas. Nem elégszik meg az aktuális képességeivel, készségeivel, tudásával. Folyamatosan fejlődni akar, szomjazik az új információkra, szeret tanulni. Akaratos emberek, szeretik ha saját tempójukban, saját akaratuk alapján történnek a dolgok. Hisznek a gondolat teremtő erejében, de nem várják karba tett kézzel a csodát. Az oroszlán rendkívül céltudatos és sikerorientált, addig űzi a célt, ameddig azt el nem éri és meg nem szerzi. Mindenről az eszével dönt, nem hagyja, hogy érzelmei elnyomják a gondolatait. Jó vezető lehet belőle, kollegáitól sokat vár el, de ő is a legjobb képessége szerint teljesít. Gondolkodásmódja komplex, könnyen átlátja a körülötte zajló folyamatokat, eseményeket. És azokat a feladatokat,melyekkel meg kell küzdenie.

(Forrás: 12csillagjegy.hu l Kép: pixabay.com)