Jump to content

Intelligenciahoroszkóp II.

2017. 12. 08. 11:41

Mi is az az intelligencia? Az intelligencia, azon értelmi képességeink rendszere, mely lehetővé teszi számunkra a feladatokhoz és környezethez való alkalmazkodást. Segítségével ugyanis sikeresen megoldhatjuk a mindennapok során utunkba kerülő feladatokat, akadályokat. Nézzük, hogy mi jellemző az egyes csillagjegyekre!

Szűz

A szűz a logikus gondolkodás mintapéldánya. Abszolút a realitás talaján áll. Szereti dolgait jól átgondolni, megfontoltan ész érvek alapján dönteni. Kreatív, praktikus ember, aki minden helyzethez könnyen alkalmazkodik. Érzelmi és értelmi intelligenciája is magas. Szeret gondolkodni, szereti törni a fejét, járatni az agyát. Szellemi munkák állnak hozzá közelebb, ott is azok, melyek komolyabb odafigyelést és koncentrációt igényelnek. A szűz szereti bizonyítani tudását, és rátermettségét. Szereti a kihívásokat, élvezi a sikert, örömmel tölti el, ha az új feladatokat sikeresen teljesíti.Nem szereti a váratlan dolgokat, szeret mindenre idejében felkészülni.Néha talán lazíthatna egy kicsit, és nagyobb hangsúlyt fektethetne a személyes kapcsolataira.

Mérleg

A mérleg egy rendkívül emocionális, társas lény. Nem az agya, hanem a szíve vezérli. Mindig szüksége van társaságra, ragaszkodik hozzá, hogy mindig legyen valaki mellette. Szociális képességei kimagaslóak, érzelmi intelligenciája úgyszintén. Kommunikációban rendkívül erős.  Harmonikus jelenség, az emberek szeretnek, a környezetében lenne, bár néha talán túlságosan ragaszkodó. Kreatív ember, azonban szereti a jól megszokott, kipróbált és már bevált dolgokat. Nem az a kísérletező fajta. Gondolkodásmódjára jellemző, hogy a számára kevésbé fontos dolgokon átsiklik. Memóriája fejlesztésre szorul, hajlamos könnyedén elfelejteni a számára kevésbé fontos dolgokat.  Ami viszont érdekli, abban a témában jól felkészült. Szeret elveszni a részletekben, szereti gondolatait, érzéseit megosztani másokkal.

Skorpió

A skorpióra a kifinomult gondolkodásmód a jellemző, magas intelligenciával rendelkezik, általában csak a hozzá hasonlók értik meg, hogy mit és miért csinálnak. A skorpió szereti a spontán dolgokat, szeret új és váratlan ötletekkel előrukkolni, legyen szó akár munkáról, akár magánéletről. Vonzza az izgalom, a veszély, azok a dolgok melyeket rejtély övez, melyek megértése vagy megfejtése komoly agyi tevékenységet igényel. Memóriájuk kiváló, a legapróbb részletekig mindenre képesek emlékezni. Nem felszínesen ássák bele magukat, a számukra érdekes dolgokba. Szeretnek minél aprólékosabban, pontosabban tájékozódni. Tudásszomjuk igen magas. Könnyen teremtenek kapcsolatot másokkal, szeretik, ha van hallgatóságuk. Szeretnek beszélgetni, tanítani másokat.

Nyilas

A nyilas abszolút racionális gondolkodásmódot tudhat magáénak. Két lábbal áll a földön, tudja, hogy mit akar. Tudja, hogy minden céljáért tennie kell. Intelligens, művelt ember, akit foglalkoztat a kultúra, a világ dolgai, nyitott az új ismeretek elsajátítása felé. Mindenre szeretne ésszerű magyarázatot találni, ami foglalkoztatja. A nyilas szeret kitűnni a tömegből, kiváló humorérzékkel és kommunikációs képességgel rendelkezik. Nagylelkű, barátságos típus, tudását szereti megosztani másokkal. Az élet és a tudomány minden területéből talál olyan dolgokat, amelyek foglalkoztatják. Művelt ember, sokat olvas, szereti az információkat elsajátítani. Memóriája és kifejezőképessége remek. Inkább az értelem dominál nála, mint az érzelem. Nem hagyja, hogy a szíve átvegye az irányítást az agya felett.

Bak

A bakok éles eszű, intelligens emberek, akik mindig törekednek a precizitásra és a pontosságra. Döntéseiket mindig alaposan megfontolják, nem szeretnek elhamarkodottan dönteni. Tudatosan építik a jövőjüket, szeretik, ha sikereket érnek el. Kommunikációs képességeik, szociális képességeik jól fejlettek. Nem hagyják, hogy az érzelmeik irányítsák a döntéseiket.  Magas intelligenciájukat előszeretettel kamatoztatják a munka világában. Sikert sikerre halmoznak. A bakok szeretik, ha tisztelik őket, szeretik, ha mások hallgatnak véleményükre, vagy megfogadják a tanácsaikat. Ők saját maguk, azonban szeretnek önállóan dönteni.

Vízöntő

A vízöntő nagyon gyorsan és könnyen tanul. Nyitott a világ dolgaira, érdeklődéssel vág neki az új ismeretek elsajátításának. Intelligens, művelt, széles körben tájékozott. Kiváló ötletei vannak az élete minden területén. Remek munkaerő, logikusan, könnyen és gyorsan dolgozik. Előfordul, hogy elrugaszkodik a realitás talajától, szeret álmodozni. Úgy érzi nincs számára lehetetlen. Nem riad vissza a kihívásoktól, szereti bizonyítani rátermettségét. Szereti magát emberekkel körülvenni, szociális kapcsolataira mindig ügyel, és nagy gondot fordít. Remek kommunikációs képességekkel rendelkezik. Azonban néha hajlamos átengedni a vezetést az érzelmeinek.

Halak

A halak a leg érzelemgazdagabb csillagjegy. Erős érzelmi intelligenciával rendelkeznek. Szociális kapcsolatai kiemelkedően jók. Hajlamosak a dolgokat spirituális szemszögből megközelíteni. Lételemük a társas kapcsolat, a kommunikáció. Kreatívak, szeretnek valami újat teremteni. Remek munkaerők, alaposan, pontosan dolgoznak. Szeretik a saját gondolatmenetük szerint alakítani a dolgokat, legyen szó magánéletről, vagy munkafolyamatokról. Képesek másokat előtérbe helyezni, még akkor is, ha ebből nekik esetlegesen hátrányuk is származna. Jó szándék és segítőkészség jellemzi őket, akkor nyugodtak, ha tudják, hogy minden nap tettek valamit, ami másnak örömöt okozott, vagy a másik segítségére volt. Ritka tulajdonság az övék, amikor is tetteiket nem önös érdekel, hanem pusztán a segítő szándék vezérli.

(Forrás: 12csillagjegy.hu l Kép:pixabay.com)