Jump to content

Mit sportoljunk az Újévben? Sporthoroszkóp I.

2017. 12. 16. 12:34

Te is megfogadtad, hogy az Újévben sportosabb leszel? Rászánod magad a mozgásra? És változtatsz az életmódodon? Ha nem tudod milyen sportot próbálj ki, hívd segítségül a csillagokat.

Bika

A bika alpjában véve lusta ember, szereti a kényelmet, szeret pihenni, nehezen szánja rá magát a mozgásra. Azonban ha lelkesedése felszínre tör, nem lehet leállítani. Fontos, hogy találja meg a számára legtökéletesebb mozgásformát, amely során jól érezheti magát, testét-lelkét, sőt egész lényét feltöltheti, a tánc, aerobik, futás, evezés, torna, zumba az, ami leginkább közel áll hozzájuk. A bikák szeretnek bizonyítani, szeretik megmutatni, hogy kitartóak, eltökéletek, és amit elterveznek, azt véghez is viszik. Sportolás során is ez a kitartás és eltökéltség fogja végigkísérni őket.

Kos

A kos szeret a középpontban lenni, szereti a sikereket egyénileg learatni, ezért ajánlott inkább az egyéni sportok felé orientálódnia. Ezekben a sportokban ugyanis, kimagasló eredményeket érhet el, ugyanis jellemzően maximalista és hiú ember, mindent megtesz azért, hogy a lehető leghatékonyabb módon, a legjobb formába hozza magát. A kos ösztönösen vágyik az adrenalinra, a küzdőszellemre, bizonyítás iránti vágya igen jelentős, ezért az extrémebbb sportok is közel állnak hozzá. Remekelhet, ha TRX-et, kickboxot, atlétikát, boxot, falmászást, vagy akár motorsportokat választ. Ha csapatban is kipróbálná magát, neki való a cross fit edzés, ugyanis kiváló módja a rengeteg felgyülemlett energia levezetésének.

 

Ikrek

Az ikrek igazi csapatjátékosok, de az egyéni sportoktól sem idegenkednek. Szeretik az olyan sportokat, ahol nem csak a gyors mozgásra, de a logikára, és a taktikázásra is szükségük lehet. Az ikrek remekül szórakoznak egy aerobik órán, és egy keményebb kézilabda edzésen is egyaránt. Ha mozgásformát választ, olyanra összpontosít, ami lelkileg feltölti, ami levezeti az összes felgyülemlett energiáját és feszültségét, ahol az óra után jókedvűen és feltöltötten megy haza. Remek választás lehet neki a dinamikus jóga, kézilabda, foci, kosárlabda, vagy éppen az aerobik , kangoo, spinning.

Rák

A rák első sorban a kikapcsolódásért, és a feltöltődésért jár sportolni. Szereti és élvezi a mozgást, szeret sportolni, mozogni. Nem sajnálja az időt, energiát és a pénzt az efféle számára hasznos és egészséges tevékenységekre. Szereti a természetet, ezért első sorban a szabadtéri sportokat részesíti előnyben. Közel áll hozzá az úszás, futás, vízben végezhető egyéb tornagyakorlatok. Kenu, kajak, vitorlázás, búvárkodás, kerékpározás. Hidegebb időben szívesen kipróbálja a benti sportokat, mint az aquaspinning, falmászás, aerobik, kickbox.

Oroszlán

Az oroszlán az élet minden területén maximalista. Szeret a középpontban lenni, szereti a sikerélményt, ezért természetesen meg is dolgozik. Nincs ez másként a sport terén sem. Az oroszlán büszke a testére, a külsejére, ezért szeret olyan sportot választani, ahol más is látja. Neki való a konditermi edzés, a csoportos fitneszórák, aerobik, cross fit edzések, hot iron edzések, de a kézilabda, röplabda is leköti. Szereti kipróbálni az új mozgásformákat, nyitott minden újra. Az oroszlán szívesen kipróbál olyan sportot , mely nem mindennapi, ilyen lehet pl, a rúdtánc, vagy a légi jóga.

Szűz

A szűzek a kosokhoz hasonlóan maximalista típusuak. Nincs ez másként a sportban sem. Előszeretettel választanak olyan sportformákat,ahol lehetőség van fejlődésre. Közel állnak hozzájuk az olyan mozgásformák, ahol nem csak testileg, de fejben sem árt jelen lenni. Szeretik a harművészetek különféle ágait, a küzdősportokat. Nem csak a mozgás öröme hozza őket lendületbe, de szeretnek közösségben sportolni, emberek között lenni, remek csapatjátékosok, de időnként egyéni edzésmódokra is szükségük van. A TRX ,vívás, karate, kung-fu, taekwondo, capoeira, boksz, cselgáncs, mind remek választás lehet számukra.

(Forrás: 12csillagjegy.hu l Kép: pixabay.com)