Jump to content

Mit sportoljunk az Újévben? Sporthoroszkóp II.

2017. 12. 16. 12:36

Te is megfogadtad, hogy az Újévben sportosabb leszel? Rászánod magad a mozgásra? És változtatsz az életmódodon? Ha nem tudod milyen sportot próbálj ki, hívd segítségül a csillagokat.

Mérleg

A mérlegek szeretnek jól kinézni, nagy gondot fordítanak a megjelenésükre. Éppen ezért számukra közel állnak azok a mozgásformák, melyekkel viszonylag rövid idő alatt látványos változás érhető el. A mérlegek nem szeretik az agressziót, éppen ezért a küzdősportok távol állnak tőlük,ellenben a relaxációt, lelki feltöltődést biztosító sportokat előszeretettel űzik. Közel áll hozzályuk a jóga, pilates, tánc, tenisz, tollas, korcsolya, kerékpározás, konditermi edzés, fitnesz, a futás és az aerobik. A mérlegnek a sportolás során szüksége van a folyamatos koncentrációra, figyelemre, ugyanis csak azokat a dolgokat végzi szívesen, melyek elterelik figyelmüket az egyéb problémákról, és teljes mértékben kikapcsolják őket.

Skorpió

A skorpió szereti az egyéni sportokat, szereti a lendületet, az adrenalint, a mozgás öröme élteti. Ezárt általában olyan sportokat választ, ahol levezetheti a feszültségét, az agressziót, ahol lelkileg-testileg feltöltődhet, ezért nem retten meg az extrémebb sportoktól és a küzdősportoktól sem egyaránt.Ha egy mozgásforma mellett leteszi a voksát, akkor nem szeret változtatni. Szereti a rendszerességet, ezért ha mozgásra szánja el magát, akkor hetente többször is sportol majd.

Nyilas

A nyilas szeret mozogni, jönni-menni, programolni, kikapcsolódni, új dolgokat felfedezni. Közel állnak szívéhez a szabadtéri programok, ezért elsősorban szabadtéri sportot választ magának. Nyitott az extrémebb dolgok felé, szereti a természetet, az állatokat, az izgalmas kalandokat, felfedezéseket. Sportolás során szeret kiteljesedni, átadni magát az aktuális mozgásformának, szereti megélni a pillanatokat, élményeket gyűjteni. Közel állhat hozzá a kerékpározás, futás, falmászás, hegymászás, vízisportok, lovaglás, íjászat,természetjárás. Fontos, hogy hagyjuk,a saját ritmusában és tempójában kiteljesedni.

Bak

A bakok inkább egyéni játékosok, mint csapatjátékosok, ugyanis nem szeretik, ha másokhoz kell alkalmazkodni, ellenben szeretnek önmagukkal versenyezni, szeretik akaratukat érvényesíteni. A bak kitartása a sport és az élet más területén is jelentős. Nem riad meg a kihívástól, nem szeret kudarcot vallani. Nyitottan fogadja az új dolgokat, de csak akkor tartós a lelkesedése, ha viszonylag hamar gazdagodik sikerélményekkel. A bakok szeretik a pihentető, megnyugtató, kellemes programokat, kiváló sport lehet számukra a kerékpározás, futás, falmászás, hegymászás, síelés, snowboard.

Vízöntő

A vízöntő alapjában véve lusta típus, ha a sportokról van szó, inkább nézi, mint űzi. Ettől függetlenül nyugodtabb, pihentetőbb, energetizálóbb sportokra rábeszélhető. Mindezek mellett szeretnek csapatban dolgozni, tehát ha a motiváció megvan, akkor a csapat hasznos tagjává válnak. Nem szeretik a kudarcot, szeretnek bizonyítani, szeretik a rendet és a fegyelmet. Csapat sportok esetén nem tolerálják az egyenlőtlenséget, és a csalást. A jóga és pilates mellett, a kosárlabda, röplabda, foci, kangoo, zumba, vagy éppen a spinning is kedvükre válhat.

Halak

A halakat minden érdekli, szeretnek új ismeretekkel, élményekkel gazdagodni. Mivel igen dinamikus, mozgékony személyiségek, így a sporttól sem rettennek meg. Szeretik az aktív sportokat, a futást, az aerobikot, táncot, fitneszt, konditermi edzést, de a nyugodtabb, relaxáló mozgásformákat, mint a pilates, vagy a jóga is szívesen kipróbálják. A halak egy igazi vízi jegy, az úszás, a vizilabda, vagy éppen a különféle vízi torna is közel áll hozzájuk. Szeretnek feltöltődni mozgás által, ezáltal feltöltődnek energiával és biztosítják szervezetük számára a harmonikus belső egyensúlyt.

(Forrás: 12csillagjegy.hu l Kép: pixabay.com)