Jump to content

Málna-Ricotta fagylalt - hangolódj a pihenésre

2024. 03. 16. 13:41

Kellemes ízkombináció, amivel a hétvége még finomabb lesz!

Hozzávalók:

  • 2 csésze friss málna
  • 1 csésze ricotta sajt
  • 1/2 csésze tejszín
  • 1/2 csésze porcukor
  • 1 teáskanál vanília kivonat

Elkészítés:

  1. Egy turmixgépben vagy botmixerben turmixold össze a friss málnát sima péppé.

  2. Egy közepes tálban keverd össze a ricotta sajtot, a tejszínt, a porcukrot és a vanília kivonatot, amíg egy sima, krémes keveréket nem kapsz.

  3. Keverd hozzá a málnapépet a ricotta keverékhez, és alaposan dolgozd össze.

  4. Öntsd a keveréket egy fagylaltkészítő gépbe, és kövesd az adott gép utasításait a fagylalt elkészítéséhez.

  5. Amikor elkészült a fagylalt, tedd egy légmentesen zárható dobozba, és tegyél rá egy réteg fóliát, hogy megakadályozd a kristályosodást. Helyezd a fagylaltot a fagyasztóba legalább 4 órára, vagy amíg teljesen meg nem fagy.

  6. Tálald a málna-ricotta fagylaltot friss málnaszemekkel díszítve.

(Forrás: 12csillagjegy.co.hu | Kép: pixabay.com)