Jump to content

Tavaszi ízelítő: zöldspárga és sajtos tészta

2024. 03. 22. 13:38

Ha valami könnyű és egészségesre vágyszt, ez egy jó választás! 

Hozzávalók:

  • 400g tészta (pl. penne vagy farfalle)
  • 1 csomag zöldspárga (kb. 400g), végeik levágva és feldarabolva
  • 3 gerezd fokhagyma, apróra vágva
  • 1/4 csésze olívaolaj
  • 1/2 csésze reszelt parmezán sajt
  • Só és frissen őrölt bors ízlés szerint
  • Friss petrezselyem vagy bazsalikom a díszítéshez

Elkészítés:

  1. Egy nagy fazékban forralj fel bőségesen vizet, majd sózd meg. Add hozzá a tésztát, és főzd al dente (a csomagoláson jelzett időnél 1-2 perccel kevesebbet).

  2. Közben egy nagy serpenyőben melegítsd fel az olívaolajat közepes lángon. Adj hozzá apróra vágott fokhagymát, és pirítsd 1-2 percig, amíg illatos lesz.

  3. Add hozzá a feldarabolt zöldspárgát a serpenyőhöz, és pirítsd további 5-7 percig, amíg megpuhul, de még ropogós marad.

  4. Amikor a tészta elkészült, szűrd le, de ne öblítsd le hideg vízzel. Önts le róla egy keveset a főzővizéből, majd keverd össze a zöldspárgával a serpenyőben.

  5. Adj hozzá reszelt parmezán sajtot a tésztához és a zöldspárgához, majd ízlés szerint sózd és borsozd meg. Keverd össze, hogy a sajt olvadjon bele a tésztába és a zöldspárgába.

  6. Tálald a tésztát megszórva frissen vágott petrezselyemmel vagy bazsalikommal.

(Forrás: 12csillagjegy.co.hu | Kép: pixabay.com)