Jump to content

Pisztácia,mint afrodiziákum?

2018. 01. 10. 01:46

A pisztácia nem csak finom, de az egészségünkre is jótékonyan hat. Mindezek mellett, a szömörcefélék családjába tartozó növény magja a férfierőre is igen jó hatással van.

 

Ki gondolná, hogy egy apró mag, nevezetesen a pisztácia mértéhez képest rengeteg jóságot képes magában rejteni?
 
A szömörcefélék családjába tartozó növény elsősorban a mediterrán vidékeken terem meg, lombhullató fája nehezen fordul termőre: legalább nyolc év kell, mire az első magszüret megtörténhet.

A pisztáciát többnyire sörkorcsolyaként fogyasztják, kevésbé közismert, hogy a héjjal ölelt mag rendkívül gazdag a legegészségesebb zsírsavakban: egyszeresen telítetlen ómega-3, és ómega-6 zsírsavakat tartalmaz. Azaz aki ezt fogyasztja, szíve és érrendszere védelmében is eszik. A mag összetevői ugyanis csökkentik a vér káros koleszterintartalmát, azaz az LDL koleszterinszintet.
 
S ha ez nem lenne elég, mára több kutatás is megerősítette, hogy a pisztácia – több dióféléhez hasonlóan – a férfiaknak kifejezetten ajánlható, ugyanis remek afrodiziákum és rendkívül hatékonyan növeli a férfierőt. Napi – nem túlzásba vitt – fogyasztása hatékony potencianövelő és a merevedési zavarokat is megszüntetheti, amennyiben annak nem szervi okai vannak.
(Forrás: 12csillagjegy.hu, hirado.hu l Kép:pixabay.com)