Jump to content

Kedélyállapot javítás színek segítségével? Lehetséges!

2018. 01. 22. 11:57

A színterápia a színek által kibocsájtott rezgéseken, és ezek emberekre gyakorolt hatásán alapszik. A színek ugyanis, nem csak kedélyállapotunkra vannak hatással, de különféle betegségeket is orvosolhatunk általuk. 

Kutatások bizonyítják,hogy a színterápia egy olyan módszer, melynek hatása látható javulást eredményez szervezetünkben és lelkünkben egyaránt. A látás, a színérzékelése egy összetett fizikai és fiziológiai folyamat, az idegeken átáramló információkat, agyunk nem csak egyszerű látványként fogja fel,hiszen a látottak hatással vannak hangulatunkra, szervezetünkre és viselkedésünkre egyaránt. Keringési problémákra, álmatlanságra, gyomorproblémákra különféle színes fényű speciális lámpákkal történő kezelés ajánlott, mely során a szervezetünk kódolja a beérkező színinformációkat és gyógyító céllal felhasználja azt.

A színterápia alapjául a színek gyógyító, stimuláló hatása szolgál, melyek csökkentik a stresszt és javítják közérzetünket. Színterápiával feltölthetjük energiaszintünket, továbbá javíthatjuk emlékezpőképességünket, felfrissülhetünk testileg-lelkileg. A színek elektromágneses rezgései folyamatosan hatást gyakorolnak ránk, anélkül,hogy ezt észrevennénk.

Az ókori egyiptomban is alkalmazták...

A színterápia már az ókori egyiptomiaknál is bevett orvoslási módszer volt. A külünféle panaszokkal rendelkező betegeket, a tünetek alapján, piros, kék és ibolya színű anyagokkal letakart helyiségekbe fektették. A nap sugarai átszűrődtek a textíliákon,és az így keletkezett színes fény feltöltötte az embereket. Színterápiás módszerek közé sorolhatjuk a természetjárást is , a külső környezetben fellelhető színek ugyanis kedveznek lelkiállapotunknak.

Milyen hatással vannak ránk a különféle színek?

A piros, a tűz színe, nemcsak a szerelem és a szexualitás jelképe, hanem az agresszióé, a haragé és egyéb indulatoké. Bizonyos mértékben a piros szín enerigával tölt fel, élettel telivé tesz, azonban ha sok van belőle, ellenkező hatást is kiválthat. Szabályozza a vérkeringést, a vérnyomást, az anyagcserét is erősíti, és támogatja az immunrendszer helyes működését. Egyes kórházakban kóros étvágytalanság, depresszió, kimerültség, alacsony vérnyomás gyógyítására is használják.

lila az egyik legintenzívebb energiával rendelkező színek egyike. Használata gyulladáscsökkentő, léleknyugtató, kedélyállapot és memóriajavító. Azonban könnyen érzékennyé és védtelenné is tehet.

Az ég és a vizek színe, a kék. Megnyugtat,ellazít, vagy akár melankolikussá is tehet. Gondoljunk csak arra, mit vált ki belőlünk, ha a nyílt vizet vagy az eget kémleljük? A kék tisztaságot sugall, pozitívan hat kommunikációs képességekeinkre, szabadjára engedi gondolatainkat, kreativitásunkat javítja, logikánkat fejleszti. Színterápiás gyógyítás esetén, a kék színt láz és a gyulladás csökkentésre, pajzsmirigy- és gyomorproblémák enyhítésére használják.

narancssárga az életöröm színe. Kedélyjavító árnyalat, nyitottá és magabiztossá tesz. A narancsszín segít az emésztési rendellenességek, a veseműködési zavarok, az allergiás panaszok enyhítésében.

rózsaszín, a szerelem és a szeretet színe, csökkenti a feszültséget, kimerültséget, növeli az önbizalmat. Nyugtató hatással van a testre és az izmokra, erősít a szív-és keringési rendszerünket, valamint gyógyír reumatikus megbetegedések esetén.

zöld a természet színe, ezáltal az élet és az újjászületés jelképe. A zöld szín kiegyensúlyozottá, nyugodttá, életszeretővé, tesz. Harmóniát teremt, enyhíti a szomorúságot, a haragot és egyéb lelki eredetű fájdalmat is.

A föld színe a barna, mely nyugalmat sugároz. Gyógyításnál a testsúly egyensúlyának megtartásában,elérésében segít.

citromsárga, a Nap színe. Frissít feltölt, vidámságot, boldogságot sugároz. A depresszió és egyéb lelki betegségek gyógyítására alkalmazzák. Továbbá tanulásra és a tudás fejlesztésére is serkentőleg hat.

(Forrás: 12csillagjegy.hu l Kép: pixabay.com)