Jump to content

A gondolatoknak varázsereje van, csak hinned kell benne!

2018. 01. 25. 01:37

A gondolatnak teremtő ereje van, ezt az öngyógyításban is alkalmazhatjuk. Immunrendszerünk erősítése érdekében nem csak életmódunkon érdemes változtatni. A megfelelő táplálkozás, a mozgás mellett az is befolyásolja egészségünket, hogy milyen lelki állapotban vagyunk.

Ha valaki mellőzi a sportot, a mozgást, egészségtelenül és rendszertelenül étkezik, olyan káros szenvedélyeknek hódol,mint a dohányzás vagy az alkohol, esetleg lelki válságban van könnyebben elkap különféle betegségeket, amelyek legyőzése az immunrendszere állapotától függően sokáig is eltarhat.

Csak semmi pesszimizmus!

A negatív gondolkodásmód, a pesszimizmus, a stresszel teli mindennapok,a túlhajszoltság, a szorongás, a munkahelyi és magánéleti problémák mind csökkentik az ellenállók épességünket. Továbbá a környezeti problémák, mint a lég-, víz-, ételszennyeződések, sugárzások( röntgen,tévé és monitor, mikrohullámú sütő, mobiltelefon) stb. szintén rombolják immunrendszerünket. Az immunrendszerünket kétféle módon is erősíthetjük. Az egyik ha megfelelően táplálkozunk, amit pedig nem tudunk szervezetünkbe juttatni, azt vitaminokkal pótoljuk. Valamint ügyelünk a testmozgásra, kerüljük az alkoholfogyasztást és a dohányzást.

Fő a pozitív hozzáálllás!

A másik módszer pedig, a fejünkben dől el, ugyanis ha a hozzállásunkon és gondolkodásmódunkon változtatunk, és ehhez mérten cselekszünk, immunrendszerünk hálás lesz érte. Hiszen az ellenálló képessége megfelelő működéséhez hozzájárulnak képzeleteink, gondolataink, érzelmeink és hitünk is. A pozitív hozzáállás és az optimista gondolkodás a leghatékonyabb gyógyszer a problémákra. Ezzel szemben, a stressz, a depresszió, az egyedüllét, elhagyatottság érzése, a kétségbeesés gátolja az immunrendszer működését. Amikor folyamatosan félelmet, bűntudatot, haragot, keserűséget, irigységet, aggodalmat érzünk, akkor ezek a negatív érzelmek egy idő után kóros elváltozásokat generálhatnak testünkben és lelkünkben egyaránt.

A gondolataid egészségedre is hatással vannak!

A negatív érzelmek bizonyos idő elteltével olyan valódi betegségekké alakulhatnak, mint pl. a magas vérnyomás, vírusfertőzések, vagy daganatos betegségek. Ugyanezen elven működve, ha elfogadóak, pozitívak vagyunk önmagunkkal szemben, akkor pozitív energiával telítődünk, ami immunrendszerünket is feltölti, ezáltal képes ellenállni a betegségekkel szemben.

(Forrás: 12csillagjegy.hu l kép: pixabay.com)