Jump to content

Milyen kisdiákok az egyes jegyek szülöttei? 2. rész

2017. 07. 28. 14:37

Szentségtörés a nyár közepán máris az iskolakezdésre gondolni, de hamarosan készülni kell az új tanévre. Néhány szülő számára ez jó hír, de sokaknak fejtörést okoz. Hogyan segítsük a gyermek beilleszkedését, tanlását? Az asztrológia segítségünkre lehet.

MÉRLEG

A Mérlegek gyerek társasági ember, valódi közösségi szellemmel rendelkeznek, azonban nem vágyik arra, hogy a középpontban legyenek, de az osztálytársak társasága élteti őket. Szívesen lógnak iskola után is társaikkal, de a szülő ügyeljen rá, hogy ez ne csavargás legyen. Egy sportközösség, vagy valamilyen művészeti elfoglaltság tökéletesen megoldja ezt a helyzetet, a lényeg, hogy társaságban legyen. Nem csak a felnőtt, de a Mérleg gyerekeket is lebénítja a feszült hangulat. Képtelenek tanulni, ha a fülük hallatára veszekednek. A szülőknek ügyelniük kell arra, hogy ilyen hibát ne kövessenek el. Azonban előbb-utóbb a Mérlegeknek meg kell tanulniuk kezelni a konfliktusokat, hiszen az iskolában is lesz rá bőven példa, tehát nagy kihívás számukra a konfliktuskezelés.

SKORPIÓ

A Skorpió diákok mindenben igyekeznek 100%-ot nyújtani, rendkívül szenvedélyesek, néha indulatosak. Fontos, hogy skola után legyen lehetőségük a lazításra, és utána legyenek feladataik. Vagyis sportolniuk kell! A keleti harcművészetek a Skorpió gyerknek való mozgásformák, segítségükkel remek állóképességre és fegyelemre tesznek szert. A Skorpió gyerekeket elég korán érdeklik a tabu témák, mint pl. a halál vagy a szex. A szülő tehtá legyen felkészült, hogy bármikor rákérdezhetnek kényes dolgokra. Érzékenyek a hazugságra és a titkolózásra. Talán a legjobb megoldás, egy bizalmas beszélgetés során kielégíteni kíváncsiságukat.

NYILAS

A Nyilas diákokat nem köti le a tanulás, és untatja a rutin. Ami igazán izgatja őket az a világmegváltó ideák, az univerzum története, a vallási filozófiák és a szerelem. Ahhoz, hogy jobban menjen, vagy egyáltalán menjen a tanulás, elengedhetetlen, hogy teret kapjon a „mániájuk”, a hobbijuk. A legjobb motiváció bármilyen tevékenység elvégzéséhez a lelkesedés, csak abban lesznek sikeresek, amiért lelkesednek. Hősszerelmes típusok, és elég korán megtapasztalják ezt az érzést. Ha beleszeretnek valakibe, a fellegekben járnak, és elfelejtik a kötelességeiket. Ilyenkor is türelmesnek kell maradni velük, és folyton ellenőrizni, emlékeztetni kell őket.

BAK

A kötelességtudó Bak gyerekek környezete, szobája, táskája, tuhája mindig rendezett és tiszta. Nem problémás gyerekek, jó természettel áldotta meg őket a sors, egyszerűnek tűnik a nevelésük. A Bakok alapvetően fegyelmezettek és szigorúak önmagukkal és a többiekkel szemben is. Két hibát követhetnek el a felnőttek a Bakokkal kapcsolatosan: túl sok terhet raknak rájuk, vagy semmit, és így lesz idejük unatkozni. Mindkettő rossz irányba hat. A rendszerességen van a hangsúly. Koraérettek, tehát nyugodtan lehet felnőttes témákról beszélgetni velük. Iyenkor jól érzik magukat, ebből töltekeznek fel igazán.

VÍZÖNTŐ

A Vízöntők nem átlagos gyerekek, máshogy és máskor fejlődnek, mint kortársaik. Ez az iskolában sincs másképp. A szülők ehhez hozzáedződtek az évek során. A tanárainak kihívást jelentenek, fontos, hogy elfogadja a felnőtt, hogy ezek a gyerekek egyediek, individuálisak és zseniális felfogásúak. Vérükben van a legfrissebb technika, a legújabb felfedezés. A felnőttek bátran kérjék a segítségüket bármilyen modern technikai ügyben. Ettől a Vízöntők fontosnak és hasznosnak érzik magukat, és szó szerint szárnyakat kapnak. Különcségük ekkor érdemmé minősül át. És olyan gyereket nyernek ezáltal a szülők, aki motivált, lelkes és könnyen tanul, valóban szivacsként szívja magába a tudást.

HALAK

A Halak gyerekek álmodozóak, élénk fantáziájúak és csordultig vannak szeretettel, empátiával. Könnyű őket szeretni, de annál nehezebb rendszerességre és tanulásra rávenni. Ha a szülőknek sikerül egy derűs, „színes” tanítót találniuk, akkor minden rendben. De ha nem, akkor otthon kell megteremteni azt a közeget, ami kielégíti a diák igényeit. Az internet világában nem nehéz olyan oktatófilmeket találni, amelyek az aktuális tananyaghoz kapcsolódnak. És nem szabad lustának lenni ahhoz, hogy múzeumba, kiállításra menjen a család. Amennyiben lát fantáziát a Halak gyerek a tanulnivalóban, simán elsajátít bármit.

(Forrás: 12csillagjegy.hu; nlcafe.hu; kép: pixabay.com)