Jump to content

A nagyszülőkkel töltött idő a boldogság egyik kulcsa

2017. 08. 12. 16:21

Szerencsések azok a családok és gyermekek, ahol a nagyszülők még élnek és sok időt foglalkoznak az unokákkal. Nincsenek áthidalhatatlan távolságok, és nem skype nagyszülők jelentkeznek be hetente egyszer. Egy anglia kutatás szerint azok a gyerekek, akik sok időt töltenek nagyszüleikkel, boldogabbak. Mi lehet ennek az oka?

Normális esetben az évek során az unoka és a nagyszülő között szoros kapcsolat alakul ki. Amikor a családban valamilyen negatív hatás éri a gyerekeket, például elválnak a szülők vagy rendszeresen későn járnak haza, a gyerekek azt sokkal jobban fel tudják dolgozni, ha a nagyszülő vigyáz rájuk.

Az Institute for Fiscal Studies és a Nuffield Foundation által készített kutatások szintén megerősítik ezt a megállapítást. A kutatás rámutat arra, milyen előnyös az egy gyermek számára, ha életének első éveiben gyakran vannak jelen a nagyszülők. Ez kiváló hatással van érzelmi világára, érzelmi biztonságot ad a nagypapa és nagymama jelenléte. A gyermek másképp dolgoz fel minden élményt, a nagypapa másképp játszik vele a nagyi pedig szüleitől különböző módon foglalkozik vele.

(Forrás: 12csillagjegy.hu; csodalatos.co; kép: pixabay.com)