Jump to content

Mérleg,Skorpió,Nyilas- Gyógynövények melyek csodát művelnek az egyes csillagjegyekkel!

2018. 02. 01. 15:11

A gyógynövények a természet csodái. Minden egyes betegségre találhatunk természetes megoldást, csak tudni kell hol keressük. Nézzük, mely gyógynövények lesznek az egyes csillagjegyek segítségére!

Mérleg növényei...

Menta

A mentalevél fogyasztható önmagában, főzet és tea formában, valamint illóolaj is készülhet belőle.A menta segítségünkre lesz gyomorbántalmak esetén. Fokozza az emésztést, csökkenti a puffadás érzetét,émelygés és hányinger esetén is kiváló választás. Csökkenti a kellemetlen bélgörcsöt és a menstruációs fájdalmakat. Epegyulladás esetén is javallott a fogyasztása. Illóolajként fokozza az étvágyat, frissítő. légtisztító hatású. A mentából készült krémek remek fájdalomcsillapítók.

Rózsa

Antibakteriális hatású, stressz- és görcsoldó. A rózsa, tea, illóolaj, és rózsaszirmos fürdő formában is jótékony hatással van szervezetünkre. Görcsoldó hatása a fejfájás különféle típusaira is gyógyír lehet. A rózsaolaj segít elűzni a rosszkedvet, a depressziót. Krém formájában a bőr gyulladásos betegségei is orvosolhatóak általa.

Szilva

Antioxidánsban és vitaminban gazdag. B-vitaminforrás. Fontos ,hogy a vitamintartalma miatt héjjastul fogyasszuk. Magas rosttartalma beindítja az emésztési folyamatokat, szorulás ellenszere. Erősíti az immunrendszert, megóvja szervezetünket a szív-és érrendszeri panaszoktól. Vizelethajt hatású, valamint magas antioxidáns tartalma miatt, csökkenti a rákos betegségek kialakulásának esélyét.

Skorpió növényei…

Retek

Igen gazdag C-vitaminforrás, gyulladáscsökkentő, köhögéscsillapító hatású. Epegyulladás esetén gyorsítja a gyulladásos folyamatok gyógyulását. 

A hibiszkusz megoldást nyújt vérnyomásproblémákra, csökkenti a magasvérnyomást. Csökkenti a koleszterinszintet, normalizálja a vércukorszintet. Antioxidánsban gazdag, tea formában fogyasztva elősegíti a májbetegségek gyógyulását. Egyes kutatások szerint, a hibiszkusztea csökkenti a rákos sejtek kialakulásának esélyét. Gyulladáscsökkentő, antibakteriális hatású, enyhíti a menstruáció okozta kellemetlen panaszokat.

Bazsalikom gyulladáscsökkentő,leveléből készült főzetével orvosolható a megfázás és a láz. Fertőtlenítő hatású, megóvja a szervezetet a vírusoktól. A bazsalikom epe és vesebántalmak esetén ia orvosság. Megelőzi a szív- és érrendszeri panaszok kialakulását. Hasmenés és hányás esetén is alkalmazható.

Nyilas növényei…

A paradicsom csökkenti a szív- és érrendszeri problémák kialakulását. Magas likopin tartalmának köszönhetően a férfiaknál csökkenti a prosztatarák kialakulásának esélyét. Csökkenti a magas vérnyomást, normalizálja a vércukorszintet, magas rosttartalma elősegíti az emésztési folyamatokat, nagy mennyiségben tartalmaz folsavat, mely a magzatvédő vitaminok egyike, ezért várandósság ideje alatt is bátran fogyasztható.

Bazsarózsa külsőleg alkalmazható! Reumatikus panaszok, ekcéma orvoslására, valamint illóolaj formában, bőrre kenve csillapítja a fejfájást és menstruációs panaszokat.

Zsálya a népi gyógyászat közkedvelt növénye, megoldást nyújt különféle légzőszervi panaszok enyhítésében, nyugtatja az idegrendszert, remek választás stressz, idegesség, feszültség oldására, segít megszüntetni a kellemetlen éjszakai izzadást, a zsályatea mindezek mellett, segítséget nyújt májpanaszok, puffadás, emésztési zavarok esetén. Várandósság esetén ne fogyasszuk, ugyanis fogyasztása nagy mennyiségben vetélést is okozhat!

(Forrás: 12csillagjegy.hu l kép: pixabay.com)