Jump to content

Bak, Vízöntő, Halak és a stressz!

2018. 02. 16. 11:41

A stressz képes megmérgezni a hétköznapokat, azonban könnyedén felvehetjük ellene a harcot! Nézzük, milyen hatással van a stressz az egyes csillagjegyekre!

Bak

A bak mindent szeret alaposan megtervezni, életét pedig ez alapján élni. Amennyiben hiba csúszik a számításba, azt komoly kudarcként éli meg, és stresszként nehezedik mindennapjaira. Ezért fontos, hogy szánjon időt a pihenésre, és ne akarjon mindent a tervek szerint alakítani. Egy kis spontaneitásra mindnekinek szüksége van. Hosszú távon kifizetődő lesz számára.A bak a többi csillagjegyhez képest, hamarabb feldolgozza az őt ért stresszhatásokat, mint mások. Mindig talál valami kiutat, lehetőséget, támad valami olyan ötlete, amitől jobb kedvre derül. Alapjában véve, stressztűrő képessége igen jó, csak meg kell tanulnia saját élete megkönnyítése céljából meghallgatni mások véleményét.

Vízöntő

A vízöntők jól tudják kezelni a stresszt, általában józan ítélőképességüknek köszönhetően sikerül megelőzniük a stresszes helyzeteket. A vízöntő egy igen összetett személyiség, hol magányra vágyik, hol egyik pillanatról a másikra, a társaság középpontjává válik. Nem szereti a kötöttségeket, a szigorú szabályokat, a korlátozást. Szereti ha van döntési joga, szabad tere, ha ez hiányzik akkor hajlamos feszültséget, esetleges stresszt generálni. Nem fél a változásoktól, jól alkalmazkodik az új helyzetekhez, szereti a kihívást, szereti ha számot adhat tudásáról és szakértelméről, legyen szó bármiről. Éppen ezért, ami másokat stresszként érne, az számára kihívást jelent. Ha magánéletében nincs béke és harmónia, az komoly problémát jelent, ugyanis ahhoz, hogy kiegyensúlyozott életet éljen, szüksége van az otthonról érkező támogatásra és biztatásra. Ennek az családi egyensúlynak a legapróbb megingása esetén is képes mélyen magába fordulva stresszelni.

Halak

A halak az egyik legérzékenyebb csillagjegy. Képes előre stresszelni olyan dolgokon, amelyek meg sem történtek. Hajlamos pánikolni, megrettenni a kihívásoktól, bár végül mindig legyőzi az elé gördített akadályokat. A halak hajlamosak mindenre igent mondani, akkor is ha nincs hozzá kedvük, csak azért, hogy ne bántsanak meg másokat, utólag ezen képesek napokig stresszelni. Határozottabban, céltudatosabban kellene fellépniük, kiállni a saját véleményükért és mellett, akkor is ha ez valakiből nemtetszést válthat ki. A traumákat és negatív élményeket hosszú idő után tudják feldolgozni és megemészteni, azonban bánatukat nem félnek nyilvánosság elé tárni. A halak, ha úgy érzi eluralkodott rajta a stressz, nem fél segítséget kérni szeretteitől, barátaitól, súlyosabb esetben szakembertől sem. Tisztában van vele, hogy ha stresszel, az nem viszi előre, sőt egészsége is rámehet a folyamatos idegeskedésre. Éppen ezért szereti a felgyülemlett feszültséget kreatív tevékenységgel és mozgással levezetni.

 

(Forrás: 12csillagjegy.hu l kép: pixabay.com)