Jump to content

Mérleg, Nyilas, Skorpió- vajon milyen a stressztűrő képességük?

2018. 02. 16. 11:35

A stressznek számos hatása lehet, van aki könnyen, mások nehezebben állnak ellen ennek az egyre gyakoribb problémának. Neked milyen a stressztűrő képességed?

Mérleg

A mérleg egész életére hatással van a stressz, ugyanis teljesítőképességét, kedélyállapotát és érzelmeit is befolyásolják az esetlegesen ránehezedő stressz hatások. A mérleg alapvetően szereti a békét, a nyugalmat és a harmóniát. Mivel nem tud nemet mondani, gyakran kihasználják, melyre ha rádöbben lelke sérül. A mérleg szeret adni, akkor is ha nem viszonozzák kedvességét. A stressz és a negatív hatások talán éppen azért viselik meg annyira, mert őszintén hisz a harmóniában és abban, hogy segíthetünk másokon egy jó cél érdekében. Így ha valami nem sikerül, kudarcként éli meg, és időbe telik neki míg feldolgozza. A mérleg szeret egyedül cselekedni, döntést hozni, nem szívesen kér segítséget, ellenben ő bármikor rendelkezésre áll. Az állandó kihasználtság is egy bizonyos stresszhatás, mely örökös megfelelési kényszerrel társul. Ezt kell levetkőznie, és ráébrednie, hogy magával kell elsősorban foglalkoznia.

Nyilas

A nyilas általában kevésbé fogékony a stresszre, azonban ha szeretteiről van szó, akkor bárkivel felveszi a harcot. A nyilas tűzön-vízen át véghezviszi céljait, nem hagyja, hogy zavaró tényezők az útjába kerüljenek. Szerencsés alkat, mert ahelyett, hogy felemésztené önmagát bizonyos stresszel teli szituációkban, azonnal cselekszik és megoldást keres. Amit az esetek túlnyomó részében, igen hamar meg is talál. Ez a csillagjegy folyton mozgásban van, lendületes, cselekvéssel, gondolatokkal, és ötletekkel teli. Szereti a békét otthonában és munkahelyén is egyaránt. Ha konfliktus van, azt azon nyomban helyre akarja hozni, természetesen nem fél kiállni saját magáért. Nem elnyomható csillagjegy, nagyon komoly traumának kell érnie őt, ahhoz, hogy megtörjön és elkeseredjen. Életét az optimista gondolkodásmód határozza meg, van olyan helyzet, mikor hajlamos a siker érdekében túlvállalni magát, ekkor néhány napig rosszkedvű, aztán,ahogy csökkennek a feladatok és a nyomás, kedve újra derűs lesz. Igaz ez a stresszhatásokra is, képességeihez mérten inkább megoldást keres, és eszközöl, mintsem , hogy felemséssze magát és rámenjen az egészsége.

Skorpió

A skorpió szeret játszani a tűzzel, ami annyit jelent az ő esetében, hogy előfordul, hogy önszántából generál stresszes szituációt, vitát, vagy feszültséget. Kell az életéhez az adrenalin, a pezsgés, a kommunikáció és a viták is. Természetesen szereti, ha igaza van és nem hagyja magát mások által háttérbe szorítani , vagy éppen elnyomni. A skorpiónak másokkal ellentétben, nem az okoz problémát, ha megpihenhet az otthon nyugalmában, hanem az, ha magányos és csendes az élete. Persze látszat hangadó viselkedése ellenére érző szíve van, ha megbántják időbe telik, mire kiengesztelhető. Nem szereti a kétszínű embereket, ha valakit a bizalmába fogad, később pedig csalódnia kell, azt komoly problémaként éli meg, hajlamos rajta idegeskedni, és stresszelni, viszonylag sok ideig.

(Forrás: 12csillagjegy.hu l kép: pixabay.com)