Jump to content

Friss és ízletes: paradicsomos caprese saláta

2024. 04. 18. 16:46

 

Ahogy a hosszú téli hónapok után beköszönt a tavasz, egyre inkább vágyunk a könnyed és friss ízekre, amelyek jellemzőek erre az időszakra. A paradicsomos Caprese saláta tökéletes választás a tavaszi ebédek vagy vacsorák számára, hiszen egyszerűen elkészíthető, friss és ízletes.

Hozzávalók:

  • 4 nagyobb méretű, érett paradicsom
  • 2 labdányi friss mozzarella sajt
  • Friss bazsalikom levelek
  • Extra szűz olívaolaj
  • Balzsamecet vagy balzsamecet krém
  • Só és frissen őrölt fekete bors ízlés szerint

Elkészítés:

  1. Paradicsomok felvágása: Mossa meg és szárítsa meg alaposan a paradicsomokat. Vágja őket kb. 0,5 cm vastag karikákra.

  2. Mozzarella szeletelése: Vágja a mozzarella sajtot vékony szeletekre, olyan vastagságúra, mint a paradicsomkarikák.

  3. Rétegezés: Egy tálalótálban vagy tányéron kezdje el a rétegezést. Helyezzen egy paradicsomkarikát az aljára, majd rá egy szelet mozzarella sajtot. Ismételje meg ezt a folyamatot, amíg minden paradicsom és mozzarella fel nem használódik. Ügyeljen arra, hogy szépen váltakozzanak a rétegek.

  4. Bazsalikom hozzáadása: Helyezzen friss bazsalikom leveleket a paradicsom és mozzarella rétegek közé.

  5. Fűszerezés: Locsolja meg az elkészített salátát extra szűz olívaolajjal és balzsamecettel vagy balzsamecet krémmel. Sózza és borsozza ízlés szerint.

  6. Tálalás: Az elkészült Caprese salátát azonnal tálalja, hogy a friss ízek érvényesüljenek. Kísérheti friss ciabatta kenyérrel vagy ropogós baguette-vel.

A paradicsomos Caprese saláta nemcsak finom és egészséges, hanem szemet gyönyörködtető is. A friss, lédús paradicsom, a krémes mozzarella sajt és a pikáns bazsalikom együttesen egy igazi tavaszi csemegét alkotnak, amely tökéletes választás a melegebb időszakban. Készítsen egy adagot otthon, és élvezze a tavaszi ízeket és aromákat a családjával vagy barátaival!

(Forrás: 12csillagjegy.co.hu | Kép: pixabay.com)