Jump to content

Gyerekhoroszkóp 2. rész

2017. 11. 04. 15:47


Mennyivel könnyebb dolguk lenne a szülöknek, ha az újszülött mellé egy útmutatót is kapnánk, amely a kis jövevény személyiségét, egyéniségét foglalja össze. Ha ilyen összefoglaló nem is létezik, azért a gyermek csillagjegye sok mindent elárul róla, ami esetleg a jövőre nézve hasznos lehet számunkra.

A sértődékeny Rák

A Rák gyerekek képesek vastag páncélt vonni maguk köré, amely mögé elbújnak, ha úgy érzik, hogy megbántották az érzelmeiket. Könnyen megbántódnak, így mindig figyeljünk arra, hogy milyen szavakat használunk velük szemben. Az érzékenységgel az is együtt jár, hogy a Rák gyerekeknek igazán aranyból van a szívük, figyelmesek és gondoskodóak. Nem szeretik a vezető szerepet és néha előnyben részesítik a magányt a társasággal szemben. Ezt érdemes figyelembe vennünk, ha iskolán kívüli elfoglaltságot keresünk nekik.

A versengő Oroszlán

Az Oroszlán gyerekek - akárcsak a felnőtt Oroszlánok - szeretik hallatni a hangjukat. Imádnak versengeni és az első helyen végezni. Nem igazán csapatjátékosok. Mivel mindenben a legjobbak akarnak lenni, ezért nagy csalódás számukra, ha valami nem az elképzeléseik szerint alakul. Örömmel jelentkeznek minden feladatra, ahol megmutathatják vezetői rátermettségüket, és ahol az egójuk igazolást nyerhet – még akkor is, ha csupán arról van szó, hogy ki tudja a legszebben kiteregetni a ruhákat.

A tökéletes Szűz

A tökéletesség a jelszó, ha Szűz jegyű gyerekekről van szó, nem azért, mert tökéletesek, hanem mert rajtuk kívül senki sem vágyik jobban arra, hogy azzá váljon. Rendszeretőek és szorgalmasak, mind a szobájukra, mind a saját személyes higiéniájukra és egészségükre nagyon vigyáznak. A Szűz gyerekek segítőkészek, fontos számukra a napi rutin és a folyamatos visszajelzés, hogy jól végzik a dolgukat. Hajlamosak túl sokat vállalni, és a nyomás alatt elveszteni az önbizalmukat, így figyeljünk rá, hogy sikerélményeik is legyenek.

A békeszerető Mérleg

A Mérleg gyerekek számára fontos az igazságosság, hogy egyenlően részesüljenek mindenből és ne kivételezzenek senkivel semmiben. Fontos továbbá a harmónia és az egyensúly, nagy segítségére lehet környezetének is, ha kompromisszumos megoldásokra van szükség. A Mérleg gyerekek nagyon fogékonyak a zenére és a világ szépségeire és fontos számukra az otthon békéje. A negatív hangulat nagyon rossz hatással lehet rájuk, így próbáljunk vidám környezetet teremteni számukra.

A vakmerő Skorpió

A Skorpió gyerekek nagyon érzékenyek és úgy olvasnak a többi emberben, mintha csak egy nyitott könyvet lapozgatnának. Azt azonban nagyon nehéz megfejteni, hogy ők mit éreznek vagy gondolnak valójában, de egy biztos: bármilyen titkot rájuk bízhatunk, mert biztosan megtartják. A kis Skorpiók gyakran támadnak, ha úgy érzik, hogy megbántották őket, de nagyon mély érzésű gyerekek, akiknek fontosak az érzelmek. Jellemző rájuk a vakmerőség, mert bíznak a saját képességeikben és ösztöneikben. Épp olyan intelligensek, mint amennyire intuitívak, így öröm velük a beszélgetés.

Az életvidám Nyilas

A Nyilas gyerekek igazi napsugaras személyiségek, akikből belülről fakad az öröm és a jókedv. Végtelenül optimisták, de csak addig, amíg nem kell valóban nagy kockázatot vállalniuk. Ha a dolgok rosszul alakulnak, inkább a visszahúzódást választják. A kis Nyilasok nagyon független személyiségek, akik akkor is kimondják, hogy mit gondolnak, ha az néha fájdalmas a másik számára, így biztosan nem tartják majd magukban, ha nem sikerült túl jól a nagyi főztje…

(Forrás: 12csillagjegy.hu; ridikul.hu; pixabay.com)