Jump to content

Ikrek és más jegyek

2018. 08. 07. 23:23

Az Ikrek nő és férfi is rendkívül kommunikatív, sokoldalú, kíváncsi típus, akinek az unalom és az egyhangúság szinte fizikai fájdalmat okoz. Sokak meggyőződése, hogy az Ikrek csapongó és hűtlen jegy, pedig nem erről van szó: mivel lételeme a kommunikáció, szeretne minél több tapasztalatot gyűjteni, és minél több ismeretségre szert tenni. A nagy kérdés csak az, mely csillagjegyek tartanak szívesen az Ikrekkel a kalandozásban. A horoszkópból kiderül, hogyan illik össze, vagy éppenséggel nem az Ikrek a többi csillagjeggyel.

Az Ikrek a Kossal

 

Mindkettőjüket az ösztöneik hajtják, így hamar fellobban közöttük az a bizonyos szikra. Idealista elképzeléseiknek és töretlen optimizmusuknak köszönhetően sokáig kitarthatnak egymás mellett. Meglehetősen kritikusak és cinikusak lehetnek egymással, sértődés helyett azonban humorral hidalják át a kritikus helyzeteket. Gyors észjárásúak, leginkább szellemi csatákat vívnak egymással, a baj csak az, hogy a Kos szinte mániákusan ragaszkodik ahhoz, hogy övé legyen az utolsó szó. Kapcsolatuk legnagyobb buktatója az lehet, hogy a vezetésre termett Kos megpróbálja irányítása alá vonni a szabad lebegésre született Ikreket, aki így szinte megfullad mellette.

Az Ikrek a Bikával 

 

Az Ikrek pillanatok alatt lehengerli a Bikát, aki fülig beleszeret partnere lazaságába és szószátyárságába. A Bika szinte szóhoz sem jut az Ikrek mellett, amit csöppet sem bán, imádja ugyanis hallgatni a szórakoztató történeteket, az érdekesebbnél érdekesebb meglátásokat. Az első találkozást újabbak követik, amelyek során egyre csodásabban érzik magukat a másik társaságában. Kapcsolatukban az értelem és az érzelem jól megfér egymás mellett, szerencsére mindketten elég gyakorlatiasak ahhoz, hogy a kisebb súrlódások felett szemet hunyjanak. 

Az Ikrek egy másik Ikrekkel

 

Az Ikrek megfoghatatlan személyiség, ám egy másik Ikrekkel ösztönösen egymásra találhatnak. A tükörben, amit egymás elé tartanak, kíváncsian fürkészik magukat, ő azok, akiknek egyetlen percig sem kell a kínos csendtől, a zavarba ejtő hallgatástól tartaniuk. Ehelyett csupa vidámság, szórakozás, szellemesség és kifogyhatatlannak tűnő energikusság, kalandvágy teszi igazán színessé mindennapjaikat. A változatosság, az intellektuális vibrálás gyönyörködteti őket, egyiküknek sem kenyere az unalom és a láblógatás. Egészen addig élvezik egymás társaságát, míg a szócsatáik fenntartják közöttük a vibrálást és az izgalmat.

Az Ikrek a Rákkal

 

Ebben a felállásban tulajdonképpen jól hozzák a hagyományos szerepleosztást: az Ikrek az eszére hallgat, és gyakorlatias, a Rák pedig érzelmes és álmodozó. Az Ikrek a szavak embere, akinek szinte sosem pihennek az agytekervényei, a Hold uralta Rák pedig csak úgy sugározza a szívéből a szeretetet. Ugyanakkor az Ikrek megfoghatatlan és mozgékony, míg a Rák anyáskodó és biztonságra törekvő. Utóbbi túlzott gondoskodása egy idő után fullasztó lehet az örökmozgó Ikreknek, de ha ezt sikerül tudatos odafigyeléssel megelőzniük, kivételesen jól működhetnek együtt.

Az Ikrek az Oroszlánnal

 

A szenvedélyes egymásra találás már az első pillanatban megtörténik közöttük, ám ugyanilyen lendülettel el is távolodhatnak egymástól, amikor homokszem kerül a gépezetbe. Az Ikrek nyughatatlan természete miatt nem feltétlenül tud lehorgonyozni a folyamatos bókolásra és rajongásra vágyó Oroszlán mellett. Ha kettejük között űr keletkezik, csak a bennük rejlő optimizmussal és játékossággal léphetnek túl a problémán, de szerencsére intelligenciájuk is megmentheti a zátonyra futott kapcsolatot. Az Ikrek könnyen ellágyul párja jószívűsége és igényessége láttán, míg az Oroszlán fejét az Ikrek gyakorlatias gondolkodása és bőbeszédűsége csavarja el.

Az Ikrek a Szűzzel

 

Hiába a sok hasonlóság közöttük, a levegősség és a földhözragadtság miatt nem mindig könnyű közös nevezőre jutniuk. Mély érzelmekről nehezen beszélhetünk esetükben, sokszor ugyanis inkább intellektuális kapcsolat alakul ki közöttük. Nem ritkák a játékos szócsaták, a kritikai észrevételekből adódó csatározások, ugyanakkor remek ötletek pattanhatnak ki a fejükből. Az Ikreknek hiányozhat párjából a lazaság, a könnyedség és a komolytalan tréfálkozás, a Szűz viszont a rendszerességet és a stabilitást keresheti hiába az Ikrekben. Mindezek ellenére nem kizárt, hogy közös nevezőre jutnak. Sikerük titka az elfogadás és az lehet, ha tudatosan közelítenek egymás felé.

(Forrás: nlcafe.hu / fotó: pixabay.com)