Cékla sajnos ritkán kerül asztalunkra. Általában télen és csak savanyúságként fogyasztjuk Magyarországon, pedig nyártól őszig kapható a friss gyökérzöldésg és nagyon sok mindent lehet készíteni belől. Például egy vitaminbomba smoothiet. Lássuk a receptet!
Hozzávalók:
- 1 közepes cékla
- 2 közepes alma
- 1 nagyobb sárgarépa
- 1/4 citrom
- 1-2 dl víz
A hozzávalókat megmossuk. A céklát meghámozzuk nagyobb darabokra szeljük, úgy hogy beleférjen a gyümölcsprés adagolójába. Az almát, sárgarépát, citromot szőröstűl-bőröstűl felkockázzuk. Így még egészségesebb lesz, hiszen az alma magját és héját is lepréseljük. Mivel elég tömény az így kapott lé, ezért egy kevés vízzel hígíthatjuk. Ebből a mennyiségű alapanyagból kb 7-8 dl folyadék lesz.